StoryEditor

Svečano obilježena 20. godišnjica HKD Napredak u Hamburgu

Piše D  /  28.05.2019., 03:05h

Sedam ljubitelja književnosti, posebno poezije na hrvatskom jeziku kojima je ovo bio osmi nastup, govorilo je svoje stihove, a nastupio je i Folklorni zbor, operna pjevačica Janja Okić te mladi glazbenici Napretka.

Predsjednik HKD Napredak Podružnica Hamburg Berislav Injić prisjetio se osnutka Društva čiji je glavni cilj očuvanje hrvatske kulture i tradicije te pomoć i stipendiranje nadarenih studenata i učenika.

Kazao je da je 20 godina djelovanja iznjedrilo pjesničku skupinu, folklorni zbor, folklorno društvo mladih i starijih članova, organizirane su brojne hrvatske zabavne večeri, izložbe slika, koncerti, sudjelovanja u humanitarnim akcijama te nastupi folklora značajni za suradnju hrvatskog i njemačkog kulturnog društva.

Trodnevnoj proslavi prisustvovali su i generalni konzul Hrvatske u Hamburgu Kristijan Tušek, predstavnici Središnje uprave HKD Napredak iz Sarajeva, a brojni posjetitelji mogli su vidjeti nastupe Portugalskog folklora, HKU Bremen, HKZ Croatia Hamburg te HKD Napredak Hamburg, priopćeno je iz HKD Napredak.

Dnevnik.ba

27. rujan 2021 10:15