Article_Top_970x250

Svečana akademije povodom institucionalne akreditacije Sveučilista u Mostaru

najava

Svečana akademije povodom institucionalne akreditacije Sveučilista u Mostaru

velj 24, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Sveučilište u Mostaru uspješno je prošlo postupak institucionalne akreditacije te će tim povodom biti održana svečana akademija u srijedu, 26. veljače s početkom u 12.00 sati na Medicinskom fakultetu SUM-a.

Povjerenstvo je posjetilo Sveučilište 22. i 23.  listopada 2019. te je, na temelju analize dostavljenog Samoevaluacijskog izvješća Sveučilišta iz 2018. za razdoblje 2014/15-2017/18, priložene dokumentacije, ostalih dostupnih podataka i razgovora s relevantnim predstavnicima Sveučilišta, studenata i društvene zajednice, zaključilo da je rad Sveučilišta u Mostaru u cjelini usklađen s kriterijima definiranim u Odluci o kriterijima za akreditaciju visokoškolskih ustanova u BiH, prenosi Fena.

U skladu s Mišljenjem Povjerenstva, Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete BiH uputila je nadležnom Ministarstvu Preporuku za akreditaciju Sveučilišta u Mostaru, u skladu s kojom je nadležno Ministarstvo izdalo Rješenje o institucionalnoj akreditaciji Sveučilišta u Mostaru, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću mostarskog sveučilišta. 

Dnevnik.ba