Article_Top_970x250

Sutra veliki karnevalski dan u Ljubuškom

NAJAVA

Sutra veliki karnevalski dan u Ljubuškom

velj 10, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Stigao je i dugo najavljivani Ljubuški Karneval.

Nakon vrlo uspješnog i simpatičnog dječjeg karnevala u Gradskoj Športskoj Dvorani, sutra je na rasporedu veliki karnevalski dan sa cjelodnevnim događanjem.

Pripreme za sutrašnju manifestaciju traju puna 4 mjeseca. Kolona automobila će krenuti u ranim jutarnjim satima iz mjesta Prolog, a središnji događaj karnevala biti će velika karnevalska povorka ulicama grada koja će krenuti u 12,30h od Osnovne Škole Marka Marulića u samom centru grada. Ovogodišnja karnevalska povorka broji čak 22 skupine što je rekord Ljubuškog Karnevala u veličini povorke. Osim domaćih skupina, po prvi puta stižu i karnevalske skupine iz drugih zemalja, Hrvatske i Crne Gore.

U 13 sati započinje središnji karnevalski program na Centru Malih Športova. Kroz humor, pjesmu, ples i brojne pošalice, sudit će se Haškom Tribunalu, i to jednakim poštenjem kao što je on sudio nama. Publici će se konačno predstaviti i Dedo Mraz, koji je prošle godine u Hercegovinu stigao u petom mjesecu i odnio sve poljoprivredne kulture. Osim toga, predstavljeni će biti i Bagrokorov zatvor te Narodni šparet, a upriličit će se i scenski prikaz borbe za Trg Maršala Tita. Sve će začiniti nastup poznatog afričkog ljubušaka Ante Antimona Čule, koji se nakon 10 godina vraća u svoj Ljubuški.

Po završetku programa na Centru malih športova, povorka mačkara i publike se ponovno seli u mjesto Prolog gdje sve završava tradicionalnom pučkom feštom duboko u noći, piše Ljportal.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250