Article_Top_970x250

Sustavno tukla učenike: Učiteljici iz Istre prijeti pet godina zatvora

pula

Sustavno tukla učenike: Učiteljici iz Istre prijeti pet godina zatvora

lis 07, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Hanza Media

Pulsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je pred Općinskim sudom u Puli optužnicu protiv 47-godišnje učiteljice koja je u jednoj osnovnoj školi na području Istarske županije tukla svoje učenike.

Kako se navodi u priopćenju, učiteljicu terete za počinjenje pet kaznenih djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavka 2. Kaznenog zakona.

U toj zakonskoj odredbi stoji da 'tko zlostavi dijete ili ga prisili na pretjerani rad ili rad koji ne odgovara njegovoj životnoj dobi, na prosjačenje ili ga navodi na drugo ponašanje koje je štetno za njegov razvoj ili na drugi način grubo povrijedi djetetova prava, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina'.

Konkretno, učiteljicu se tereti da je od rujna prošle godine, dakle od početka školske godine, pa sve do 17. siječnja ove godine, svjesna da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihički i emocionalni razvoj petoro maloljetnih učenika, te da im nanosi fizičku i emocionalnu bol, za vrijeme održavanja nastave u više navrata na različite načine udarala ove učenike.

- Time je kod ove djece izazvala strah te emocionalnu i fizičku bol, zaključuje se u priopćenju.

Dnevnik.ba