Article_Top_970x250

SUM potpisao sporazum o suradnji sa sveučilištem iz New Yorka

mostar

SUM potpisao sporazum o suradnji sa sveučilištem iz New Yorka

ruj 17, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: SUM

Sveučilište u Mostaru (SUM) potpisalo je sporazum o suradnji s američkim St. John’s sveučilištem iz New Yorka.

Sporazum, koji je ujedno i prvi sporazum mostarskog sveučilišta s nekom institucijom visokog obrazovanja Sjedinjenih Američkih Država, odnosi se prvenstveno na razmjenu studenata.

St. John's sveučilište ima 150-godišnju povijest i nudi preko stotinu glavnih smjerova u sedam kampusa, uključujući tri smještena u New Yorku, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici SUM-a, prenosi Fena.

"Vizija Sveučilišta u Mostaru je visoko organizirana, integrirana i funkcionalna visokoškolska ustanova uključena ponajprije u europski prostor visokog obrazovanja, a razvojem i napretkom i u svjetski obrazovni prostor. Ovaj sporazum s američkim sveučilištem pokazatelj je naših napora i uloženog truda, a ujedno i važan dan za SUM", naglasio je rektor Sveučilišta Zoran Tomić.

Potpisani sporazum odnosi se na akademsku suradnju u razmjeni nastavnog osoblja i studenata, rad na zajedničkim projektima te razmjenu iskustva oko svih važnih akademskih pitanja.

Sveučilište u Mostaru danas broji 65 memoranduma ili sporazuma o suradnji.

"Mrežu sveučilišnih partnera uspješno smo proširili i s institucijama visokog obrazovanja izvan Europe. Pandemija zasigurno ostavlja trag na svakom polju, a pogotovo polju međunarodne suradnje, međutim osiguranje kvalitete studiranja kroz pružanje većih mogućnosti i dalje je prioritet Sveučilišta", istaknula je prorektorica za međunarodnu suradnju SUM-a Sanja Bijakšić.

Ured za međunarodnu suradnju predano radi na održavanju postojećih partnerskih odnosa, ali i uspostavljanju novih sporazuma i oblika suradnje, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba