Article_Top_970x250

Štrbac-Jerković: Trajna stambena rješenja za 456 hrvatskih obitelji

republika srpska

Štrbac-Jerković: Trajna stambena rješenja za 456 hrvatskih obitelji

svibnja 10, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Potpredsjednik Republike Srpske (RS) Josip Jerković i predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću naroda RS-a Ivo Mijić razgovarali su danas sa v.d. direktorom Sekretarijata za raseljena lica i migracije Draganom Štrbcem o povratku Hrvata na prostor tog bh. entiteta i projektima koji se realiziraju.

Štrbac je podsjetio da je Sekretarijat za raseljena lica i migracije nastavio sve aktivnosti Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS-a, te se posebno osvrnuo na realizaciju Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, u okviru kojeg će biti osigurana trajna stambena rješenja za ukupno 456 hrvatskih obitelji.

Osim Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja dio hrvatskih obitelji zbrinut je i kroz Projekt rekonstrukcije stambenog fonda SAF, te Projekt rekonstrukcije stambenog fonda OPEC, priopćeno je iz Sekretarijata.

Štrbac je rekao da Sekretarijat nastavlja i realizaciju projekata iz budžetskih sredstava Vlade RS-a, a dio sredstava, kao i prethodnih godina, bit će usmjeren na pružanje podrške povratku Hrvata.

Jerković je izrazio zadovoljstvo projektima koje Sekretarijat implementira, te aktivnostima koje je prethodnih godina realiziralo Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica, kao što su izgradnja stambenih jedinica, obnova i sanacija infrastrukture u povratničkim mjestima, pružanje podrške projektima održivog povratka, jer su značajno doprinijeli unaprijeđenju položaja hrvatskih povratnika u RS.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250