Article_Top_970x250

STRAVA U NJEMAČKOJ: Nožem napadao putnike u autobusu, najmanje 14 ozlijeđenih

Lübeck

STRAVA U NJEMAČKOJ: Nožem napadao putnike u autobusu, najmanje 14 ozlijeđenih

srp 20, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Lübecker-Online piše da je, prema njihovim informacijama, napadač rekao da je iz Irana te kako je u 30-im godinama.

Kako javlja njemački Bild, jedan muškarac naoružan nožem u njemačkom gradu Lübecku napao je ljude u busu, prenosi Index.hr.

Da je do napada došlo potvrdila je i policija pokrajine Schleswig-Holstein, koja kratko javlja da je velik broj policije na terenu te kako će više informacija biti dostupno uskoro.

Bild pak javlja kako nema mrtvih, ali kako je 14 osoba ozlijeđeno u napadu. Dodaju i kako su 2 osobe teško ozlijeđene. Bild se poziva i na izjavu glasnogovornika policije koji je rekao kako u napadu nitko nije ubijen, dok više informacija o stanju ozlijeđenih još uvijek nije dostupno.

 

"Imao je kuhinjski nož"

Lokalni portal Lübecker-Online prenosi izjave očevidaca.

Jedna žena im je ispričala kako je bus bio pun putnika kada je odjednom jedan od putnika ispustio ruksak na pod busa, izvadio nož i napao ljude.

"Vozač busa odmah je zaustavio bus, a napadač ga je napao. Uspio je otvoriti vrata busa kako bi putnici mogli pobjeći. U blizini se našlo i vozilo policije, a policajci su vidjeli što se događa i odmah su uhitili napadača", izjavila je.

Osim njezine izjave, prenose i izjavu 87-godišnjeg Lothara H. koji je rekao kako su putnici vrišteći bježali iz busa.

"Bilo je grozno. Onda su odvedeni ozlijeđeni. Napadač je imao kuhinjski nož", rekao je.

Lübecker-Online piše da je, prema njihovim informacijama, napadač rekao da je iz Irana te kako je u 30-im godinama.

 

Ruksak se dimio?

Prema pisanju lokalnog lista,počinitelj je iza sebe ostavio zadimljeni ruksak koji je odmah ugašen, a dodaju i kako je u njemu bila zapaljiva tekućina. Jedna svjedokinja iz autobusa je lokalnim medijima dala sljedeću izjavu:

"Jedan od napadnutih je baš ustao sa svojeg mjesta da bi ga prepustio starijoj gospođi, i tada ga je počinitelj ubo nožem u prsa. Bilo je to klanje", izjavila je.

U međuvremenu ponovno su se oglasili iz policije i potvrdili kako je došlo do incidenta.

"Došlo je do incidenta u javnom busu u Lübecku. Ljudi su ozlijeđeni. Nitko nije ubijen. Napadač je svladan i trenutno je u pritvoru. I dalje smo na mjestu događaja i nastavit ćemo izvještavati", poručili su.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250