Article_Top_970x250

Što je Kovač ovime mislio? Nespretna izjava trenera Bayerna o Ivanu Perišiću

Transferi

Što je Kovač ovime mislio? Nespretna izjava trenera Bayerna o Ivanu Perišiću

kol 13, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: FC Bayern Munchen

Ivan Perišić potpisao je za Bayern Munchen i tako postao deveti Hrvat koji će obući dres bavarskog kluba. No, navijačima prvaka Njemačke ovaj transfer se nije svidio.

Bayern je dugo vremena bio u potrazi za krilnim napadačima bez kojih su ostali umirovljenjem Robbena i Riberyja. Spominjali su se Sane, Dembele i Ziyech, ali Bavarci nisu uspjeli dovesti ni jednog od njih.

Ali, doveli su Perišića, koji kvalitetom svakako može parirati tim igračima, no problem su godine. Navijači smatraju kako su Uprava kluba i Kovač pogriješili dovođenjem 30-godišnjeg igrača koji više nije bio u planovima Intera. Ivanov transfer bi mogao biti težak ukupno 30 milijuna eura. Prvo, jednogodišnja posudba od 5 milijuna i mogućnost otkupa ugovora za 25 milijuna. Dolaskom Contea i promjenom formacije, Perišić je ostao bez svoje prirodne pozicije krilnog napadača, ali pojavio se Niko Kovač i hrvatski reprezentativac ponovno ima priliku pokazati što zna u još većem klubu nego što je Inter.

Nakon što su iskazali svoje nezadovoljstvo, Niko Kovač je stao u obranu svog novog pojačanja i poručio navijačima da se tako ne ponaša prema novom igraču.

"Ne može se Perišića kritizirati zbog njegovih godina. Ne smijemo gledati koliko koji igrač ima godina, moramo gledati što su postigli u karijeri i kako nam mogu pomoći. Besmisleno je raspravljati o njemu. Ponekad se igrače tretira ružno samo zato što su druge ili treće klase. To nije lijepo. Svaki igrač zaslužuje poštovanje."

No, i ta Kovačeva izjava o igraču druge ili treće klase nije baš primjerena. Njemački mediji odmah su se raspisali kako ni Kovač nije želio dovesti Perišića i kako je ovom izjavom još jednom 'bocnuo' Upravu kluba koja je najavljivala veliku rekonstrukciju, ali do nje nije došlo.

Ipak, svi oni trebaju samo sačekati petak, prvo kolo njemačke Bundeslige i susret s Herthom pa će im Perišić pokazati što zna.

Dnevnik.ba/ T.R.

Article_Bottom_970x250