Article_Top_970x250

Što je Hrvatima potrebno za Euro? Samo ih ove stvari mogu udaljiti od još jednog velikog natjecanja

Kvalifikacije za Euro 2020

Što je Hrvatima potrebno za Euro? Samo ih ove stvari mogu udaljiti od još jednog velikog natjecanja

lis 10, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Visokom pobjedom nad Mađarskom od 3:0 na Poljudu, Hrvatska se gotovo sigurno plasirala na Europsko prvenstvo.

Sve što treba Vatrenima kako bi i konačno potvrdili plasman je jedna pobjeda u dva preostala susreta protiv Walesa i Slovačke.

Čak, ako Hrvati u obje utakmice budu poraženi i dalje imaju velike  za prolazak. Tablica trenutno izgleda ovako:

Rezultati by SofaScore

To znači da Slovacima i Mađarima trebaju obje pobjede u sljedeća dva susreta. Slovačka bi onda bila prva sa 16 bodova, a Mađarska druga s 15. Mađarima preostaju utakmice s Azerbajdžanom i Walesom, a Slovačkoj s Hrvatskom i Azerbajdžanom.

I Wales ima priliku da ugrozi Hrvatsku. Njima su preostale tri utakmice: Hrvatska (k), Azerbajdžan (v) i Mađarska (k) i oni mogu do kraja kvalifikacija imati 16 bodova.

Čak i da ne izbori plasman kroz kvalifikacije, Hrvatska bi imala priliku to pokušati kroz play-off Lige nacija. Hrvatska će izboriti play-off ako se najmanje pet reprezentacija bolje plasiranih u Ligi nacija izravno kroz kvalifikacije plasira na prvenstvo. Izvjesno je da će to uspjeti Portugal, Engleska, Belgija, Španjolska i Italija, a vjerojatno i Francuska. To je već dovoljno da Hrvatska ima zajamčeno mjesto u play-offu. 

No, sve su ovo samo puka nagađanja i igranje matematikom i nadamo se kako će Vatreni već u nedjelju u Walesu i konačno potvrditi plasman na Euro, a ove ostale tri reprezentacije neka se bore za to drugo mjesto.

Dnevnik.ba/ T.R.