Article_Top_970x250

Stipe Miočić treći put obranio naslov svjetskog prvaka

ufc 220

Stipe Miočić treći put obranio naslov svjetskog prvaka

sij 21, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Stipe Miočić (foto: Flightsite)

U borilačkom spektaklu UFC 220 u Bostonu američki Hrvat pobijedio je odlukom sudaca 31-godišnjeg Kamerunca Francisa Ngannou

Stipe Miočić (35) ušao je u povijest slobodne borbe, po treći je put obranio naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji. U borilačkom spektaklu UFC 220 u Bostonu američki Hrvat pobijedio je odlukom sudaca 31-godišnjeg Kamerunca Francisa Ngannoua.

Američki Hrvat je kroz svih pet rundi bio bolji borac, taktički je odradio sve što je bilo potrebno i uvjerljivo je obranio naslov. Sva tri suca dali su pobjedu našem borcu, tri puta po 50-44.

 To je Stipina 18 pobjeda u karijeri i šesta u nizu. Stipe je nakon pobjeda protiv Hunta i Arlovskog trijumfom nad Fabricijom Werdumom osvojio naslov svjetskog prvaka u slobodnoj borbi.

Vlasnik UFC pojasa je od svibnja 2016. godine i do sada je tri puta obranio naslov, protiv Alistaira Overeema (rujan, 2016.), Juniora dos Santosa (svibanj, 2017.), te Francisa Ngannoua.

Uoči meča kladionice nisu davale prednost američkom Hrvatu.

- Tako je bilo u gotovo svim mojim borbama, ali to mi ne smeta. Volim ušutkati ljude, oni koji se klade protiv mene izgube mnogo novca.

Njima poručujem da se idući put klade na mene! - rekao je prije nekoliko Stipe.

Popularni MMA komentator je u najavi borbe istaknuo kako je "Miočić u naletu i ako zaustavi Ngannoua, onda će zacementirati svoju poziciju najopakijeg čovjeka na Zemlji."

Stipe je to i učinio!

Stipe je u dvorani imao veliku podršku hrvatskih navijača, prenosi Večernji.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250