StoryEditor

Stigao domaći test Nevere, Rimac otkrio: Jedna se već razbila na stazi u Francuskoj

Piše D  /  01.08.2021., 11:08h

Nakon brojnih stranih testiranja Rimčeve Nevere, među kojima su i svjetski poznati automobilski sajt Top Gear te magazin Car and Driver, došao je red i na domaći test ovog hiperautomobila. 

Čast je pripala poznatom hrvatskom automobilistu Jurju Šebalju, a snimku je na svom Facebook profilu objavio i sam Mate Rimac, prenosi Index.

"Mnogi su iščekivali domaći test Nevere. Juraj Šebalj je odradio prvi test i čini se da se dobro zabavio. Znam da neki priželjkuju da Jura odvozi par krugova na Grobniku, pokaže vremena itd. Doći će i to uskoro - jednostavno je raspored svih auta pun, a rizik visok. Za tjedan dana kreće Pebble Beach Concours d‘Elegance i Car Week (u Kaliforniji) i ovaj auto (uz još jednu Neveru) mora biti tamo pa nismo mogli riskirati previše", pojasnio je Mate te otkrio kako se jedna Nevera razbila u Francuskoj. 

"Istovremeno ostali auti završavaju testiranja i usavršavanja prije isporuka kupcima (usput, jedna se prije par tjedana razbila na stazi u Francuskoj). Uglavnom, Nevere se već dugo voze po stazama, a uskoro ćemo krenuti s postavljanjem vremena i neovisnim testovima na stazama", poručio je Mate. 

Juraj je tijekom testiranja razgovarao i s direktorom dizajna Nevere Adrianom Mudrim. 

Jurja je zanimalo i gdje su na Neveri dizajneri ubacili nešto da se vidi da je to hrvatski proizvod.

"Gdje je ovdje naš hrvatski nacionalni ponos?" upitao je Juraj.

"Dobro pitanje. Ono što nas pokazuje kao Hrvatsku i naš proizvod je kravata ovdje", pojasnio je Adriano i pokazao mjesto gdje je na automobilu dizajnirana kravata. 

Kako je izgledalo cijelo testiranje pogledajte u videu ispod. 

Dnevnik.ba

28. rujan 2021 04:23