Article_Top_970x250

Starici slomio rebra i lubanju, pokrao je, pa novac potrošio na drogu i igrice

stravičan zločin u bedekovčini

Starici slomio rebra i lubanju, pokrao je, pa novac potrošio na drogu i igrice

lis 30, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Cropix

Vera se upravo vratila s mise na kojoj je bila sa svojim susjedima kad joj je Karlo pokucao na vrata. Otvorila mu je, ništa ne sluteći. Dobro ga je poznavala. On joj je čak pomagao u vrtu, a ona mu je to plaćala.

- Bila je sva u krvi na podu kupaonice kad smo je našli. Nitko nije mislio da je ubijena. Pozvali smo Hitnu pomoć, a oni policiju - rekao je za Jutarnji list u ponedjeljak popodne Željko R., zet 76-godišnje Vere J. koja je prošle srijede brutalno ubijena u svojoj kući u Bedekovčini. Obdukcijom je utvrđeno da je nesretnoj ženi netko najprije polomio rebra od čega je dobila krvarenje u pluća, a zatim joj slomio lubanju udarcima tupim predmetom.

Za ubojstvo je osumnjičen njezin 26-godišnji susjed Karlo Vuksan kojeg se tereti da je nakon ubojstva svojoj susjedi ukrao novčanik i kartice. Zaključao je kuću, a ključ bacio u bunar u svom dvorištu. Policija je u ponedjeljak taj ključ u bunaru i pronašla. Prijeti mu do 40 godina zatvora.

- Ne mogu vam ništa loše reći o njemu. Jedino, zadnja dva tjedna nije pozdravljao, okrenuo bi glavu kad bi me vidio - rekao je u ponedjeljak 82-godišnji Josip Ban, umirovljeni profesor. Dodao je i kako je Karlo u Bedekovčini živio s bakom i bratom. Otac mu je prije nekoliko godina umro, a majka se ponovo udala i preselila u Zagreb. Za Karla po mjestu pričaju da je bio sklon drogi i da je bio fasciniran crnom magijom.

Jedan od mještana se prisjetio kako je bio u vezi s jednom srednjoškolkom i da su prekinuli kad je njezin otac doznao za njihovu vezu. Navodno je imao i zabranu približavanja toj djevojci jer su se tukli. U ulici u kojoj je živio u posljednje vrijeme zaredale su se krađe i provale u kuće i to u susjedstvu osumnjičenog. Provaljeno je i u mjesnu crkvu i nestali su zlatni kaleži, a Karlo je priznao da ih je ukrao i prodao.

- Pričaju da je on sve priznao, ali da je rekao da je bio napušen - rekli su na kraju neki od mještana.

“Neko je moju susjedu ubio i opljačkao i ja sam glavni osumnjičeni. Ako te pozovu iz murije, reci da sam prešo u sredu na more”, poruka je koju je Karlo Vuksan poslao svom prijatelju samo par sati nakon što je navodno počinio jeziv zločin.

Dan nakon ubojstva, Vuksan navodno nije dao naslutiti da bi mogao imati veze sa zločinom. Istu noć kada se ubojstvo dogodilo, on je vlakom otišao u Zagreb i pozvao svoje dvoje prijatelja da mu se pridruže.

Zabava u motelu

Otišao je u Travno gdje je kupio marihuanu i amfetamin, da bi navečer sve troje iznajmili sobu u jednom motelu u Savskoj. Čitavo to vrijeme Vuksan je iz novčanika vadio novac i plaćao iznose od po par stotina kuna - za drogu, za piće, za hostel... U sobi su te večeri pušili travu i pili džus-votku, a ujutro su htjeli krenuti vlakom nazad u Bedekovčinu.

Vuksan je otišao u zalagaonicu te podignuo svoj Playstation 4 koji je ranije bio založio za 800 kuna, a u prodavaonici je kupio i joystick i jednu igricu za konzolu. Međutim, dok su ulazili u glavni željeznički kolodvor prišli su im policajci, pokazali značke i rekli im da pođu s njima u postaju.

U posljednjih pet godina čak 15 puta prijavljen za krađu

Istražni sudac zagrebačkoga Županijskoga suda u ponedjeljak je protiv Vuksana odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela te opasnosti od utjecaja na svjedoke. Vuksan se na ispitivanju branio šutnjom, a opasnost od ponavljanja djela tužiteljstvo je među ostalim obrazložilo prilično velikim brojem prijava koje policija protiv njega podnosila najviše zbog imovinskih kaznenih djela.

Naime, u proteklih 5 godina policija ga je čak 15 puta prijavljivala za krađe, teške krađe, te upravo i za ono djelo koje je sada dovelo do njegovoga uhićenja - tzv. računalno krivotvorenje. Naime, Vuksan je već i prije bio prijavljen jer je nekome popeglao ukradenu karticu. No, osim ovoga, Vuksan je bio i prekršajno kažnjavan zbog remećenja javnoga reda i mira, odnosno nasilničkoga ponašanja. 

Dnevnik.ba