Article_Top_970x250

Stanovnike Strašnika iznenadile misteriozne kuverte, unutra je bio novac

pomoć iz njemačke

Stanovnike Strašnika iznenadile misteriozne kuverte, unutra je bio novac

sij 14, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Boris Ščitar/Pixsell

"Dobar dan, ovo je za vas. Tu vam je kuverta s pet tisuća kuna. Imate li djece? Imate. Odlično, i za njih smo ponijeli slatkiša, da ih malo uveselimo."

Sela za koje je malo tko prije čuo, došla su u središte pozornosti nakon razornog potresa, piše Jutarnji list.

"Jedino jučer nije bilo kruha, ali danas je stigao", govori Maja Batinić koja sa suprugom Stjepanom i dvije djevojčice, koje idu u prvi i četvrti razred, živi u kontejneru pokraj svoje nekadašnje kuće.

"Ma, super nam je, ništa nam ne treba", kazala je skromna dječica. No odjednom se kraj njih zaustavlja veliki terenac. Izlaze četiri čovjeka.

"Dobar dan, ovo je za vas. Tu vam je kuverta s pet tisuća kuna. Imate li djece? Imate. Odlično, i za njih smo ponijeli slatkiša, da ih malo uveselimo. Nemamo puno vremena, moramo dalje", kazali su i odjurili. Ne žele u medije, a dok ih novinari susreću kod druge kuće, na kapaljku daju samo poneku informaciju.

"Dobili smo veliku donaciju od jednog čovjeka koji živi u Njemačkoj. Zamolio nas je da novac razvezemo po selima. Svaka obitelj dobit će kuvertu, gledamo gdje je najpotrebnije. Mislim da ćemo obići 45 ili 46 kuća. Donator želi biti anoniman, ali svjestan je koliko je ovo područje pogođeno i pokušava pomoći", otkrio je muškarac koji se ne želi predstaviti.

Donator, koji je na kuvertama samo napisao "Dar", odvojio je 230.000 kuna za pomoć ovim ljudima. Svi su mu beskrajno zahvalni. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, donaciju je poslao Giuseppe Nardi, predsjednik Uprave njemačke farmaceutske kompanije Dr. Theiss i vlasnik hrvatske podružnice Naturprodukt.

Dnevnik.ba