Article_Top_970x250

Srivaddhanaprabha je za dvojicu Hrvata izdvojio 22 milijuna eura i s Leicesterom ispisao povijest

tragedija u engleskoj

Srivaddhanaprabha je za dvojicu Hrvata izdvojio 22 milijuna eura i s Leicesterom ispisao povijest

lis 28, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Getty Images

Vlasnik Leicestera Vichai Srivaddhanaprabha sinoć je nakon utakmice svog kluba i West Hama doživio nesreću. Njegov helikopter srušio se nakon polijetanja 200 metara od stadiona i pritom se zapalio.

Iako se prvo nagađalo da Vichai nije bio u helikopteru, danas je potvrđeno da je ipak krenuo u London, kamo nakon svake utakmice ide privatnim helikopterom.

Srivaddhanaprabha je godinama ulagao u klub i doveo ga u vrh engleskog nogometa, a kupio je i dva hrvatska nogometaša, Andreja Kramarića i Filipa Benkovića, piše Index.

Kramarić je 2015. stigao iz Rijeke za devet milijuna eura, bio je to rekordni transfer u povijesti kluba koji je kasnije srušen. 

Ovog ljeta za Leicester je potpisao mladi hrvatski reprezentativac i bivši igrač zagrebačkog Dinama Filip Benković. Vichai je za njega izdvojio 13 milijuna eura, no Benković je nakon debija napustio klub i otišao na posudbu u Celtic.

Leicester je kupio 2010. godine za 39 milijuna funti i ispisao povijest. Taj klub je u sezoni 2015./2016. osvojio naslov engleskog prvaka. Igračima je poklonio 30 Mercedesa B-klase kako bi im zahvalio na povijesnom uspjehu.

Vichai je prema Forbesu 388. najbogatiji čovjek na svijetu. Ukupno je zaradio pet milijardi dolara

Dnevnik.ba