StoryEditor

Središnja proslava Dana svetog Nikole Tavelića

Piše D  /  11.07.2021., 02:07h

Središnje slavlje za župu i čitavi duvanjski kraj započelo je svečanom procesijom tomislavgradskim ulicama s kipom sv. Nikole Tavelića u kojoj je sudjelovalo mnoštvo uzvanika i hodočasnika, svećenici, ministranti i čitači, kulturno-umjetnička društva u narodnim nošnjama te članovi Hajdučke družine "Mijat Tomić".

Na početku misnog slavlja pred spomen bazilikom župnik fra Slaven Brekalo zaželio je dobrodošlicu svim uzvanicima i hodočasnicima, a misno slavlje predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš, koji je u nadahnutoj propovijedi govorio o prenošenju žaru ljubavi na druge kako je to Isus sa svojim učenicima radio.

- Naše naviještanje je uvjerljivije onoliko koliko možemo "zapaliti" druge, koliko u nama gori vatra Božje ljubavi. Stoga, želimo zahvaliti našim precima, roditeljima, bakama, djedovima, našim zaštitnicima, koji su plamen vjere usađivali i prenosili nama. Nije jednostavno prenijeti žar vjere. Ako ga u sebi nemamo, naše riječi su prazne riječi – poručio je u svojoj propovijedi biskup Radoš.

Dani svetog Nikole Tavelića bit će zaključeni večeras nastupom Ansambla "Lado" na Trgu gange i hajdučke družine.

Dnevnik.ba

20. rujan 2021 10:15