Article_Top_970x250

Srbija u šoku! Španjolci ih izbacili s Europskog prvenstva. Evo što to znači za Hrvatsku

euro u vaterpolu

Srbija u šoku! Španjolci ih izbacili s Europskog prvenstva. Evo što to znači za Hrvatsku

sij 22, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: PIXSELL (Arhiva)

Hrvatska protiv Grčke od 20 i 30 igra četvrtfinale Eura, ali u Budimpešti su se dogodile već dvije senzacije. Crnogorci su prvo pobijedili svjetskog prvaka Italiju 10-8, a onda su Španjolci pobijedili europskog prvaka Srbiju 10-9 nakon peteraca i tako ih izbacili.

Srbija je prije dvije godine osvojila Euro tako je što je pobijedila Španjolsku i to na peterce, ali ovaj put je 'furija' bila koncentriranija. 

Iako su Srbi bili favoriti u ovom susretu, vidjelo se već u prvoj četvrtini kako će ovo biti težak zadatak za njih. Ipak su Srbi osvojili prvu dionicu s 1:2, ali onda su ih Španjolci razbili u drugoj s 4:1, te se na odmor odlazi s 5:3 za 'furiju'.

U izuzetno tvrde dvije posljednje četvrtine, Srbi su uspjeli doći do izjednačenja 6:6 i susret su odlučivali peterci. Dva peterca su promašili Srbi, a Španjolci samo 1 i oni idu u polufinale.

Što se tiče strijelaca Mandić je bio najbolji kod Srba s 3 gola, dok su Španjolce do pobjede predvodili Sanahuja i Rocha sa po dva gola. Ali, prvo ime susreta je bio španjolski vratar Lopez Pinedo s 11 obrana, ne računajući ona dva obranjena peterca.

Ako Hrvatska pobijedi Grke, onda će igrati protiv Španjolaca od kojih smo izgubili na SP-u u polufinalu prošle godine u Južnoj Koreji. Nadamo se kako se isto neće ponoviti i na Euru.

Dnevnik.ba/ T.R.