Article_Top_970x250

​Sportsko ekološka udruga Hercegovina organizirala tribinu o razvoju turizma

na sve mo

​Sportsko ekološka udruga Hercegovina organizirala tribinu o razvoju turizma

ruj 26, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u utorak je održana Znanstvena tribina „Turizam – Zaštita okoliša – Ronjenje“. Autori tema su bili eminentni nastavnici sa Sveučilišta u Mostaru, Sveučilišta u Dubrovniku i Sveučilišta Vern u Zagrebu: Mirjana Miličević, Maja Arapović, Marcel Vučetić, Jerko Pavličević, Branko Glamuzina, Davorin Kozomara i Marko Kljakić.

Obrađene teme: Razvoj turizma kroz sportsko-rekreacijske zone na rijekama, Sportsko turistička rekreacija u funkciji ekologije na rijekama i jezerima, Endemske i autohtone vrste riba sliva Neretve i Jadrana, Ekološko ronjenje i Prva pomoć kod oštećenja zdravlja nastalog kod kontakta sa podvodnim životinjama, su izazvale veliku pozornost i oduševljenje nazočnih, te je svako izlaganje je bilo popraćeno gromoglasnim aplauzom.

U sklopu tribine je održana i prezentacija Hrvatskog ronilačkog saveza, koji je predstavio predsjednik Kamilo Čuljak.

Organizator tribine Sportsko ekološka udruga Hercegovina je izuzetno zadovoljna odazivom publike, obzirom da je amfiteatar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru bio premali da primi sve zainteresirane.

Ovo je prvi put da je ronjenje kao sport i rekreacija znanstvenim pristupom sveobuhvatno dovedeno u kompleksnu vezu sa turizmom i zaštitom okoliša, odnosno vrijednostima kojima Hercegovina obiluje i koje se iznimno brzo razvijaju.

Obzirom na izuzetan odjek ove tribine Sportsko ekološka udruga Hercegovina iz Mostara će nastaviti sa sličnim aktivnostima u cilju dalje promocije značaja sporta i zaštite okoliša za zdravlje i napredak društva u cjelini.

Dnevnik.ba

Tagovi: