Article_Top_970x250

Sportske novosti: Mamić odlazi iz Dinama, već se zna i gdje

kraj avanture

Sportske novosti: Mamić odlazi iz Dinama, već se zna i gdje

svibnja 16, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Marin Tironi/Pixsell

Hoće li Zoran Mamić ostati sportski direktor Dinama ili će se uskoro vratiti trenerskom pozivu? To je pitanje koje se ovih dana lagano provlači maksimirskom hodnicima. Naime, ako je vjerovati izvorima s tog kraja svijeta, mlađi Mamić je kandidat za trenera Al Ahlija iz Dubaija, Al Wahde i Al Jazire iz Abu Dhabija.

Kad god se u medijima spominju imena kandidata za trenere tih klubova, Mamić je među njima. Bio je i kandidat za izbornika Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali opet po izvorima, ta priča je propala iz razloga što mu je tamošnji savez nudio ugovor na samo šest mjeseci, s obzirom na situaciju s koronavirusom.

Bio je Mamić i jako ozbiljan kandidat, točnije prvi izbor za povratak u Al Ain kad je Ivan Leko sporazumno raskinuo suradnju nakon samo deset utakmica u kojima je upisao pet pobjeda, tri neriješena ishoda i dva poraza.

Ta priča razvila se pred sam kraj prošle godine, ali Mamić je tada odlučio ostati u Dinamu kao sportski direktor, iako ga je Al Ain želio vratiti uz lukrativni ugovor. Mlađi Mamić je tada, u siječnju ove godine i otputovao na dogovor s Al Ainom, ali je čelnim ljudima kluba kazao da će ipak ostati u Dinamu. Ne zbog toga što je bio nezadovoljan ugovorom, dapače, no ostao je na nagovor Uprave Modrih i svoga starijeg brata Zdravka.

Mamić je vrlo uspješno vodio taj klub Al Alain od 2017. do 2019. godine, osvojio je prvenstvo UAE-a i iznenađujuće se plasirao u finale Svjetskog klupskog prvenstva, gdje je izgubio od Real Madrida. U polufinalu je pobijedio slavni River Plate. To je bio golem uspjeh za taj arapski klub.

U ovom trenutku, naravno, kad nogomet u većem dijelu svijeta i dalje stoji zablokiran, teško je raditi bilo kakve planove, ali, prema pisanju Sportskih novosti, kad se otvore “nogometne granice”, mlađi Mamić će napustiti Dinamo i više neće biti sportski direktor! Neće imati problema pronaći klub u tom dijelu svijeta.

Zoran Mamić ne želi biti sportski direktor, nego se želi vratiti trenerskoj karijeri koja mu je bila iznimno uspješna. Njemu se trenerski posao sviđa, drži da bi mogao i dalje bilježiti uspjehe. Naravno, treba uzeti u obzir da će u arapskom svijetu zarađivati ogromne novce, jer se radi o višemilijunskim ugovorima. U plavom klubu je sada situacija posložena, svi se nadaju da će Igor Jovićević uspjeti, da će se duže vremena zadržati na klupi, da neće biti nikakvih turbulencija, te da će sadašnji sportski direktor mirno moći krenuti u novu arapsku trenersku avanturu.

Dnevnik.ba