Article_Top_970x250

Splićanke najbolje na jakom turniru u Vitezu

središnja bosna

Splićanke najbolje na jakom turniru u Vitezu

velj 14, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Vitez je u subotu bio domaćin nogometnog II. kolibri-kupa za djevojčice rođene 2002. i mlađe. Domaćin i organizator ovog zanimljivog turnira je Ženski nogometni klub Rijeka iz Viteza, na čelu s voditeljem Škole nogometa Kolibrići u ovom viteškom nogometnom klubu Dariom Čerkezom.

Igralo se u Gradskoj sportskoj dvorani, a nastupilo je 10 ekipa iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Momčadi su bile podijeljene u dvije skupine.

Jake skupine

Skupinu A su činile ekipe domaćina, Visoćic iz Visokog, Sarajevo i Viktorija iz Slavonskog Broda, dok su u skupini B bile ekipe Iskre iz Bugojna, Sloge iz Uskoplja, Posavine iz Domaljevca, Mladosti iz Rogatice i Marjana iz Splita. Po dvije najbolje ekipe, Sarajevo i Viktorija iz A skupine i Posavina i Marjan iz B skupine, plasirale su se u završnicu turnira. U polufinalnim susretima Marjan je s 2:1 pobijedio Sarajevo, a Viktorija s 2:0 Posavinu.

U borbi za treće mjesto Sarajevo je s 3:1 pobijedilo Posavinu. U vrlo dobroj i zanimljivoj finalnoj igri s 2:1 slavile su Splićanke koje su tijekom turnira i naviše pokazale, lijepom igrom, individualnim potezima i golovima zaslužile su pljesak gledatelja u Gradskoj sportskoj dvorani. Vitežanke su rezultatski zakazale, očekivao se njihov plasman u završnicu turnira, no sportska sreća nije bila na njihovoj strani.

Naime, iako su igrale dobro, bile bolje, u dva susreta su remizirale, jedan su izgubile, a jedan pobijedile, što nije bilo dovoljno za jedno od prva dva mjesta u skupini A i plasman u završnicu turnira.

Osobna priznanja

Najboljima, finalistima susreta, organizator je uručio sportska priznanja i prigodne nagrade, a treneri momčadi izabrali su i najbolje. Za najbolju vratarku proglašena je Sara Ružić (Sarajevo), najviše golova (pet) postigla je Gabrijela Pulješević, a za najbolju igračicu turnira proglašena je Splićanka Lucija Domazet.

Vrlo dobro, bez primjedbi i zamjerki, sudio je Vitežanin Oliver Žilić, piše Večernji.

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250