Article_Top_970x250

Spektakl u Kiseljaku: Na teniskom turniru sudjeluju Džumhur, Brkić, Bašić...

kiseljak 2020

Spektakl u Kiseljaku: Na teniskom turniru sudjeluju Džumhur, Brkić, Bašić...

srp 25, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Teniski klub Elliptic

Turnir će, osim izostanka službenih bodova, itekako biti natjecateljskog karaktera te trajati pet dana.

Nakon 20 godina kontinuiranog održavanja "Kiseljak open" teniskog turnira, od kojih zadnjih 10 godina pod patronatom ITF-a (Međunarodne teniske asocijacije) nažalost, ove godine, zbog globalne borbe protiv pandemije koronavirusa, teniski klub Elliptic je bio primoran otkazati ITF FUTURES turnir koji se boduje za ATP ljestvicu i koji je prošle godine dosegao nagradni fond vrijednosti 25 000$.

Ipak, ne želeći se prepustiti općoj apatiji, iz Kluba su odlučili djelovati za dobrobit članova istog, ali i cijele bh. teniske zajednice, organizacijom revijalnog turnira pridružiti se globalnim naporima održavanja ovog prekrasnog sporta „na životu“.

Naime, trenutno se diljem svijeta u nedostatku službenih natjecanja pokušavaju održati revijalni turniri na kojima igrači imaju priliku odmjeriti snage nakon jako duge igračke pauze.
S istim ciljem i motivacijom, i TK Elliptic žali dati svoj doprinos normalizaciji općeg stanja, širenju pozitivnije energije usprkos činjenici da borba protiv virusa još traje, ali i kada je riječ o ovom konkretnom događaju, podržati domaće tenisače koji mjesecima ne igraju.

Svaki sportaš, pa tako i tenisači znaju da su treninzi neizostavan održavanja forme, no bez pravih mečeva nema ni provjere a ni održavanja iste.

Džumhur, Brkić, Bašić

Stoga iznimno veseli potvrda dolaska bh. Davis cup reprezentacije na turnir kojoj će ovo biti svojevrsno okupljanje, prilika vrhunskog treninga te provjera snage igrača za nadolazeće obaveze. Osim najboljih bh. tenisača poput Džumhura, Bašića, Brkića (koji bi prema trenutnim informacijama trebali sudjelovati) kroz kvalifikacijski ciklus će priliku za dokazivanjem imati i deseci drugih tenisača, kako iz BiH, tako i regije.

Vrijedi spomenuti da će turnir, osim izostanka službenih bodova, itekako biti natjecateljskog karaktera te trajati pet dana. Osim toga, s obzirom na trenutne najave da će otvoreno bh. tenisko prvenstvo biti nastavljeno sredinom kolovoza (ovisno od situacije), ovaj turnir će, uz izostanak svih drugih, zasad biti jedina prilika igračima, posebno mlađim, da potvrde svoju formu prije službenih natjecanja.

Dakle, radi se o egzibicijskom teniskom turnir Kiseljak 2020 koji će biti trajati od 29.srpnja do 2. kolovoza uz standardne svečanosti otvorenja i zatvaranja istog. Turnir se igra na terenima TK Elliptic na Gromiljaku, općina Kiseljak, a događaj su podržale brojne domaće tvrtke poput tvrtke Sarajevski kiseljak ali i Općine Kiseljak.

Prijave

Kvalifikacijski turnir će trajati od 29. srpnja do 31.srpnja a prijave se šalju putem e-maila [email protected] Rok prijave je 27.7. do 18:00 sati a odjava 28.7. do 12:00. Ždrijeb je planiran za 28.7. u 18:00 sati.

Glavni turnir će početi 1. kolovoza sa dan prije održanim ždrijebom u 19:00 sati. Uključit će će osam igrača Davis cup team BiH plus tri kvalifikanta, priopćeno je iz TK Elliptic.

Dnevnik.ba