Article_Top_970x250

Spas od mećave nogometašice našle u kući u Lici: "Počastili smo 30 cura pršutom, domaćim kruhom..."

nogometašice marjana

Spas od mećave nogometašice našle u kući u Lici: "Počastili smo 30 cura pršutom, domaćim kruhom..."

tra 07, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: ŽNK Marjan

Evo nas na benzinskoj na Ziru. Čekamo, javila se trenerica Tamara, koja se s trenericom Kikom i voditeljicom puta Antonelom brinula o svakom detalju.

Mlade nogometašice splitskog Marjana vraćale su se iz Zagreba, a kako su istaknule, njihova je priča podsjetila na “Vlak u snijegu”, samo je njihovo prijevozno sredstvo bilo autobus. Kadetkinje i pionirke spomenutoga kluba stigle su do popularnog odmorišta “Macola”, ali odande su svi prilazi prema Dalmaciji bili zatvoreni zbog nevremena.

Na spomenutom odmorištu mjesta u hotelu nije bilo jer tridesetak cura nije moglo biti smješteno u tri slobodne sobe. No mlade nogometašice na kraju su završile na toplom. Policija ih je propustila do Gračaca, gdje žive dvije igračice - Barbara (16) i Sara Jurić (17).

'Cure su se zabavljale, kao na maturalcu'

- Ma nisam dvojio ni sekunde. Nazvao me Ozren, voditelj ŽNK Marjan iz Splita, pitao mogu li osigurati smještaj. Raspitao sam se po Gračacu, ali svi su bili puni, pa sam u svoju kuću primio tridesetak djevojaka. Zahvaljujem ovom prilikom policiji te Županijskim cestama jer su djevojke propustili do Gračaca - priča za 24sata poduzetnik Goran Jurić (50), brižni otac nogometašica Barbare i Sare te Brigite.

- Siguran sam da bi i moje kćeri u sličnoj situaciji netko ugostio. Curama cijela situacija uopće nije bila stresna, one su se sjajno zabavljale, kao da su na maturalcu. Bile su budne do 1 ujutro, ali ponašanje im je za svaku pohvalu, sve su pristojne i mile - kaže tata Jurić kroz smijeh.

A gdje su djevojčice spavale?

- A, eto, nekako smo sve rasporedili. Imamo u kući sedam soba, neke su morale spavati i na podu, ali što je tu je, nadam se da im je bilo ugodno i udobno.

Gdje je spavao vozač? Nije valjda ostao u autobusu, pitali su u šali...

- Njega smo smjestili kod prijatelja u lovačkoj kući.

Imao je tata Jurić u srijedu navečer pune ruke posla.

- Tako je, nisu samo naše nogometašice zapele u snijegu. Kad sam smjestio cure, morao sam izvući i svoje radnike. Nas u Lici ništa ne može iznenaditi, a pogotovo ne snijeg u travnju - veli lički poduzetnik.

'Bilo je domaćeg kruha, pršuta...'

Bome, nije curama bilo loše.

- Nije, moja supruga Katarina, koja inače radi u vrtiću, i kćeri pripremile su ličke specijalitete. Cure smo počastili domaćim pršutom, slaninom, sirom, kulenom. Bilo je i domaćega kruha i jaja. Znate kako je u Lici, kod nas uvijek ima štogod za pojesti, čak i u gluho doba noći - priča Goran kroz smijeh.

Većina djevojčica u Marjanu je iz Splita i okolice, pa se baš i nisu imale prilike susretati sa snijegom.

- To je njima bio spektakl. Čim su se probudile, izašle su na snijeg. Grudale su se, pravile snjegovića, baš su uživale.

'Ponosan sam na kćeri'

Cijeli splitski klub mu je zahvalio na velikom srcu.

- Zaista mi nije bio problem. Kažem, i za moju bi djecu netko učinio isto. Bio sam jedno vrijeme predsjednik NK Gračac, a moje kćeri trenirale su s dečkima. Kad se ukazala prilika da odu u Marjan, to je bilo sjajno. Barbara i Sara još žive s nama, ali povremeno odu na treninge u Split, pa i njih znaju ugostiti po nekoliko dana, ne fali im baš ništa - priča Jurić pa dodaje:

- Igraju 1. HNLŽ i većina utakmica je u Zagrebu ili na sjeveru Hrvatske. Ja kćeri odvezem do Svetog Roka, tamo ih pokupi autobus i idu na utakmicu. Kad su utakmice na jugu, onda kćeri na utakmice vozim osobno. Nije baš česta pojava u Lici da cure igraju nogomet, ali baš sam ponosan, neka rade ono što vole, ne želim ih forsirati...

Dnevnik.ba