Article_Top_970x250

Španjolska televizija RTVE ne želi prijenose španjolskog Superkupa iz Saudijske Arabije

Ljudska prava

Španjolska televizija RTVE ne želi prijenose španjolskog Superkupa iz Saudijske Arabije

stu 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Španjolska javna televizija RTVE priopćila u četvrtak kako se neće natjecati za kupnju prava na prijenose nogometnih utakmica španjolskog Superkupa koji će biti odigran u Saudijskoj Arabiji, jer ta zemlja "ne poštuje ljudska prava, posebno žena".

U siječnju sljedeće godine ondje će igrati četiri trofejna kluba Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid i Valencia, prenosi Hina.

Španjolski nogometni savez potpisao je trogodišnji ugovor sa Saudijskom Arabijom o domaćinstvu utakmica Superkupa. Predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales rekao je prošli tjedan na konferenciji za medije u Madridu kako je "nogomet način za transformiranje saudijskog društva" te istaknuo da će ulaz na stadion biti dopušten i ženama bez ikakvih ograničenja.

"Novac je bio isti i u drugim zemljama koje su bile kandidati. Bit će uvijek onih koji su za i onih koji su protiv, ali uvjereni smo da smo donijeli dobru odluku", izjavio je.

Španjolska, koja će zajedno s Portugalom, biti kandidat za organiziranje Svjetskog prvenstva 2030. godine, traži međunarodnu podršku za domaćinstvo tog natjecanja.

Organizacija Amnesty International žalila se u Španjolskom nogometnom savezu na odluku da španjolski klubovi ondje igraju svoje natjecanje, u kojem će prvi put od 1982. godine sudjelovati četiri kluba, a ne samo dva.

Polufinale između Real Madrida i Valencije igrat će se 8. siječnja, a utakmica između Barcelone i Atletico Madrida na rasporedu je 9. siječnja. Finale je 12. siječnja.

Dnevnik.ba

 

Tagovi: