Article_Top_970x250

Sosa vratio 'fotke' u dresu Hrvatske, objasnio i razlog

kada je sve palo u vodu

Sosa vratio 'fotke' u dresu Hrvatske, objasnio i razlog

svibnja 13, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nakon što je objavio kako je odabrao njemačku reprezentaciju, Borna Sosa je s Instagram profila maknuo sve fotografije u hrvatskome dresu. No, Njemačka mu je propala, a fotke su se opet pojavile...

Velika bura digla se u hrvatskoj javnosti prije nekoliko dana kada je Borna Sosa (24) objavio da želi igrati za njemačku reprezentaciju. Kazao nam je kako više nema povratka i da je to njegov izbor, a samo dan nakon toga s njegovog Instagram profila nestale su sve fotografije u hrvatskome dresu na kojima je biranim riječima govorio o Hrvatskoj.

Međutim, sve je palo u vodu samo par dana kasnije jer su se Nijemci malo zaletjeli pa nisu 'bacili oko' na to što kaže Fifin statut o zamjeni sportskog državljanstva. Sosa je dobio njemačko državljanstvo preko majke Vesne rođene u Berlinu, no nije mogao riješiti i promjenu sportskog državljanstva jer je Sosa napunio 21 godinu kad je zadnji put igrao za Hrvatsku (imao je 22) pa je njemački savez objavio kako neće moći nastupiti za njihovu reprezentaciju, prenosi 24sata.hr.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borna Sosa (@superrman007)

Dok se njegovo ime vuklo na sve strane, Sosa je sve promatrao u tišini, a tijekom četvrtka se ispričao cjelokupnoj hrvatskoj javnosti. Posuo se pepelom i priznao kako je pogriješio te se stavio na raspolaganje reprezentaciji, a onda je malo uredio i svoj Instagram profil. Na njemu su se odjednom pojavile 'nestale' fotografije u hrvatskome dresu koje je očito samo arhivirao, a sam nogometaš Stuttgarta je objasnio zašto je to napravio.

- Sve slike su maknute jer su bile mamac za vrijeđanje pojedinaca. Ne brinite, na sigurnom su - napisao je Sosa.

 

Objavljuje IzbornikSubota, 8. svibnja 2021.

Nakon objave da želi igrati za Njemačku, na Borninim fotografijama pojavili su se brojni neukusni komentari koji su za svaku osudu. Sosa je odlučio je odlučio gledati sebe i smatrao je da je promjena reprezentacije očito za njega korak naprijed i najbolji izbor, no na kraju je sve palo u vodu zbog, blago rečeno, ogromnog propusta njemačke reprezentacije koja je tako mladog nogometaša ostavila na cjedilu.

Sosa nije imao izbora, stavio se na raspolaganje izborniku Zlatku Daliću, koji je još ranije rekao kako na njega ne računa za Europsko prvenstvo. A hoće li poslije toga, ostaje nam za vidjeti.

Dnevnik.ba

Tagovi: