Article_Top_970x250

Šokantni rezultati istrage: Emiliano Sala i David Ibbotson su bili otrovani

Preminuli argentinski nogometaš

Šokantni rezultati istrage: Emiliano Sala i David Ibbotson su bili otrovani

kol 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ugledni Daily Mail objavio je danas šokantne informacije da su Sala i Ibbotson bili otrovani

Početkom ove godine nogometni svijet potresla je velika tragedija nakon što je u padu aviona poginuo argentinski napadač Emiliano Sala.

Sala je poginuo 21. siječnja ove godine, a njegovo tijelo pronađeno je tek nekoliko tjedana kasnije. Argentinac je samo nekoliko dana prije toga napustio Nantes i potpisao je za Cardiff, te je bio na putu prema Walesu nakon što se oprostio od bivših suigrača.

No, zrakoplov se srušio u Engleskom kanalu i ubrzo je potvrđeno da nema preživjelih. Pored Sale u avionu je bio i pilot David Ibbotson čije tijelo još uvijek nije pronađeno.

Sala je ukupan u Argentini, a na sahrani je bilo nekoliko tisuća ljudi. Međutim, istraga o padu aviona još uvijek traje jer se pokušava saznati zašto se avion srušio.

Ugledni Daily Mail objavio je danas šokantne informacije da su Sala i Ibbotson bili otrovani. Naime, u tijelu argentinskog napadača pronađen je velika razina ugljik monoksida. Pretpostavlja se da su obojica bili otrovani i da se avion zbog toga srušio.

Istražitelji su priopćili da se radi o izuzetno toksičnim razinama ugljik monoksida, a to može izazvati srčani udar ili nesvjesticu. Istražitelji vjeruju da je upravo to uzrog tragične nesreće, te da Ibbotson jednostavno nije mogao upravljati avionom jer nije bio pri svijesti.

Sada će fokus istrage biti na tome kako se tolika razina ugljik monoksida našla u avionu. Također, potraga za tijelom pilota još uvijek traje, ali sve su manje šanse da će ono biti ikada pronađeno.

 Dnevnik.ba