Article_Top_970x250

Slovački premijer ponudio ostavku zbog ubojstva novinara

nakon novaca nudi ostavku

Slovački premijer ponudio ostavku zbog ubojstva novinara

ožu 14, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Slovački premijer Robert Fico izjavio je kako je spreman podnijeti ostavku ako njegov odlazak neće prouzročiti prijevremene izbore, piše BBC.

"Danas sam ponudio svoju ostavku predsjedniku Slovačke Andreju Kiski", kazao je Fico za vijesti. "Bude li prihvaćena, spreman sam sutra otići s mjesta premijera", dodao je. 
 
Fico je dodao i kako je spreman predstaviti svojeg nasljednika te da bi kandidat za mjesto premijera bio iz njegove stranke Smer. 
 
Najava ostavke dolazi nedugo nakon ubojstva novinara
 
Ficova najava ostavke dolazi nedugo nakon političkog skandala prouzročenog ubojstvom novinara. Nakon ubojstva je ostavku dao i slovački ministar kulture Marek Madarič.

Slovački novinar Jan Kučiak je u trenutku kad je ubijen istraživao aferu vezanu uz korupciju u visokim političkim krugovima vladajuće stranke. Njegova zaručnica Martina Kusnirova također je ubijena u napadu na njihov zajednički dom.
 
Nedugo nakon ubojstva Kučiaka premijer Robert Fico ponudio je milijun eura nagrade za bilo koga tko pruži informacije o tom ubojstvu. Novčanice je donio na konferenciju za novinare na kojoj je objavio raspisivanje nagrade.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250