Article_Top_970x250

Slišković: "Idemo s trojicom napadača po pobjedu nad Krupom"

Press konferencija uoči Krupe

Slišković: "Idemo s trojicom napadača po pobjedu nad Krupom"

tra 05, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Dnevnik.ba/Arhiva

HŠK Zrinjski u 25. kolu dočekuje Krupu na svom stadionu

Nakon pobjede u posljednjem kolu u derbiju protiv Sarajeva, razlika se za vodećom momčadi smanjila na šest bodova i u Mostaru su ponovno oživjele nade o četvrtoj uzastopnoj tituli. Zrinjski u 25. kolu Premijer lige dočekuje Krupu, dok Sarajevo igra veliki derbi protiv Željezničara i to je još jedna prilika da se razlika dodatno smanji.

Zrinjski mora ići na pobjedu pred svojim navijačima, a to je potvrdio i trener Blaž Slišković na press konferenciji.

"Svjesni smo kako je Krupa u ovom trenutku u jednom nezavidnom položaju i da će doći u Mostar pokušati odnijeti barem jedan bod. Pretpostavljamo da će jednom defenzivnom igrom kao i protiv Sarajeva, pokušati se obraniti i tražiti svoje prilike iz kontri i polukontri. Opet mislim da sve ovisi o nama, domaćini smo i kako mi budemo igrali  vjerujem da će se tako i razvijati sama situacija na terenu i rezultat. Naravno, priželjkujemo da dođemo do pobjede, da vežemo dva uzastopna slavlja koje bi nam dodatno dalo jedno samopouzdanje i podstreh za one utakmice protiv Željezničara kući i gostovanja protiv Širokog. Ako bi ovu utakmicu protiv Krupe riješili u svoju korist, sigurno bi se dogodilo jedno pozitivno ozračje u samoj ekipi, oko kluba i među navijačima. Smanjili smo zaostatak za Sarajevom, ali ne trebamo biti previše optimistični i euforični, ali ne želimo, niti smo, pesimistični. Baziramo misli od utakmice na utakmicu, tako se pripremamo i vjerujem da igrači bez nekog opterećenja tako i razmišljaju. Za nas je najbitnije da imamo dobru bodovnu zalihu za trećom i četvrtoplasiranom ekipom koja nam može garantirati mirnu završnicu prvenstva. Ali, ako se ukaže prilika za to prvo mjesto mi ćemo to pokušati maksimalno iskoristiti. Svjesni smo da se i protiv Sarajeva nije umiralo u nekoj ljepoti, ali bodovi su najvažniji i najbitniji u ovom trenutku. Moji igrači su u toj utakmici pokazali veliku volju i htijenje te je nagrada uslijedila.

Veliki derbi u Sarajevu

"Pogledat ćemo utakmicu, najprije zbog Željezničara jer njega dočekujemo u sljedećoj utakmici. Pod Amarom Osimom to je neki drugi Željo u odnosu na jesenji dio prvenstva i vidjet ćemo kakve su im mogućnosti. Neosporno je da će dati maksimum u derbiju protiv Sarajeva, ali isto tako ćemo priželjkivati rezultat koji će nama ići u prilog. Ne očekujem neku ljepotu u toj utakmici, ali očekujem borbenost, volju i želju od obje momčadi."

Situacija s igračkim kadrom

"Filipović se bolje osjeća i mislim da će konkurirati za 18 za ovu utakmicu. Barišić se vraća nakon kartona, Kadušić još osjeća određene probleme i ne vjerujem da će od biti u konkurenciji, tek možda protiv Želje. Šovšić također neće biti spreman. Rano je još govoriti o formaciji, ali vjerojatno ćemo igrati kao i u većini naših susreta s tri igrača u napadu jer igramo kući. Tko će početi, vidjet ćemo nakon ova dva treninga. "

Utakmica protiv Krupe igra se u nedjelju u 16:30 sati na Stadionu pod Bijelim Brijegom.

Dnevnik.ba/ T.R.

Article_Bottom_970x250