Article_Top_970x250

Škoti: "Stiže nas 20 tisuća pred Wembley, a onda nama dolazi bratska Hrvatska..."

europsko prvenstvo u nogometu

Škoti: "Stiže nas 20 tisuća pred Wembley, a onda nama dolazi bratska Hrvatska..."

lip 16, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Škotski navijač Alexander iz Glasgowa popričao je s hrvatskim novinarima uoči preostalih utakmice naše skupine na Euru.

"Bio sam prije 15-ak godina na hrvatskoj obali. Pamtim grad koji se zove Jumag. Kažete Umag, da Umag, Istra. Imate jako lijepu državu i jako dobro vrijeme, za razliku od Škotske, ha, ha, ha…", prisjetio se Alexander i vraća se na nogomet.

"Stiže li štogod hrvatskih navijača u Glasgow?", upitao je.

Nažalost, brojat će se u desecima.

"Šteta, ali razumijem. Situacija je takva da se malo kome isplati dolaziti pod ovim uvjetima. Hrvatska ima sjajne igrače, navijao sam za vas na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Hrvati i Škoti su slični. Mi smo mali narodi, stoga smo jako privrženi domovini, izgaramo za nacionalni dres. U tu strast uzdam se u petak protiv Engleza. Igrački su puno jači, ali naši će stisnuti iz petnih žila, dat će sve od sebe, igrat će na granici limita. Uzdam se u naše srce", rekao je za Gol.hr.

Alexander otkriva da mu puno prijatelja ide na utakmicu u London.

"Mislim da imamo pravo na tri tisuće ulaznica, a koliko čujem, bit će invazija, doći će pred Wembley 20 tisuća naših luđaka. Jasno da neće svi moći ući, ali pit će i navijati u okolnim barovima. Popravit će malo ekonomsku sliku siromašnim Englezima. Sve čemo im popiti, a onda jurišamo na bratsku Hrvatsku, ha, ha, ha…".

Dnevnik.ba