Article_Top_970x250

Skandal u Zenici: Turski trener tražio od Žižovića da napusti konferenciju za novinare

premijer liga bih

Skandal u Zenici: Turski trener tražio od Žižovića da napusti konferenciju za novinare

velj 23, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto. Fena

Čelik je bez sedam stranaca i trenera Umita Ozata, koji nisu bili registrirani za ovu utakmicu, poražen u 20. kolu BHT Premijer lige na svom terenu od mostarskog Zrinjskog s 0:2 (0:1).

Time je zenički tim ostao na pretposljednjem 11. mjestu na ljestvici sa samo 16 bodova, dok je Zrinjski, za kojeg su strijelci bili Nemanja Bilbija i Asim Zec, sada četvrti s 34 boda.

Trener Zrinjskog Mladen Žižović na press-konferenciji nakon utakmice kazao je kako utakmica nije bila posebno kvalitetna, ali da ovakve pobjede u gostima "podižu" ekipu.

"Mislim da smo dobili na suhi kvalitet i angažman, koji je bio na visokoj razini, ali u ne baš kvalitetnoj utakmici. Domaćin je bio vrlo korektan, imali su i svoje prilike koje nisu iskoristili. Mi smo svoju prvu priliku iskoristili",  kazao je Žižović, koji ne želi govoriti da su kandidati za prvo mjesto, ali ističe da će im ova pobjeda puno značiti u nastavku.

Domaći trener Umit Ozat kazao je kako je utakmica imala dva lica, ali onaj tko je pobijedio uvijek je bolji i čestitao je gostima. Ozat je, nakon čestitke gostujućem treneru Žižoviću, tražio od Žiživoća da napusti presicu, što je on i učinio uz konstataciju da je "ovako nešto prvi put doživio".

"Protivnik je igrao s "tri čovjeka više". Ne znam koja će ocjena biti za suce, ali protivničkom treneru ne želim iskazati nepoštovanje. Želim reći nešto o nama", objasnio je Ozat zbog čega je tražio da gostujući trener napusti presicu.

"Ja nisam došao radi novca, došao sam samo zbog dobrih odnosa sa predsjednikom. Došao sam da pomognem, ali vidim da u gradu ima nejasnoća i protivnika. Prema nama se ponašaju kao da smo došli iz Sirije. Mi se trudimo i želimo uzeti naknadu za taj trud", kazao je Ozat.

Dnevnik.ba

Povezane Vijesti