Article_Top_970x250

Sjeverna Koreja: "Teroristi CIA-e pokušali su ubiti Kim Jong-una kemijskim oružjem"

sad vs. sjeverna koreja

Sjeverna Koreja: "Teroristi CIA-e pokušali su ubiti Kim Jong-una kemijskim oružjem"

lis 10, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Sjeverna Koreja optužila je SAD za pokušaj atentata na Kim Jong-una ranije ove godine.

Državna novinska agencija KCNA objavila je da je CIA kemijskim oružjem pokušala ubiti sjevernokorejskog vođu te navela da navodi pokušaj atentata "pokazuje da je SAD glavni krivac za terorizam".

"U svibnju ove godine uhvaćena je skupina odvratnih terorista koja se uvukla u našu državu na nalog CIA-e i južnokorejske obavještajne službe kako bi biološkom i kemijskom supstancom izvršila teroristički napad na sjedište vlasti", objavila je KCNA.

"SAD koristi rat protiv terorizma kao opravdanje za rušenje vlada u drugim državama"

Agencija je također navela da "SAD mijenja boje poput kameleona kako bi opravdao rušenje vlada u drugim državama". Optužila je Washington da koristi rat protiv terorizma kako bi opravdao američke intervencije u Afganistanu, Iraku i Libiji.

Sjevernokorejska vlada je u svibnju objavila da je zaustavila tajni plan SAD-a i Južne Koreje za atentat na Kim Jong-una. CIA je odbila komentirati ove navode. Sjeverna Koreja ima dugu povijest iznošenja optužbi koje ne mogu biti potvrđene. Ranije je tvrdila da su SAD i Južna Koreja "skovale tajni plan za ubojstvo vođe pod nazivom Plan Jupiter". 

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250