Article_Top_970x250

Sjajni branič želi nastupati za Hrvatsku: "U domu mojih roditelja govorimo hrvatski, odrastao sam s tim mentalitetom"

marin pongračić

Sjajni branič želi nastupati za Hrvatsku: "U domu mojih roditelja govorimo hrvatski, odrastao sam s tim mentalitetom"

tra 23, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images

"Volim kazati da sam Hrvat i donji Bavarac. Moji roditelji su Hrvati i mi govorimo hrvatskim jezikom. Volio bih u budućnosti igrati za Hrvatsku..."

Hrvatski stoper Marin Pongračić u siječnju je za 10 milijuna eura iz RB Salzburga prešao u Wolfsburg.

Za njega je to povratak u Njemačku budući da je rođen u bavarskom Landshutu, a u kadetskim danima igrao je za Bayern. Potom je bio u juniorima Ingolstadta da bi prešao u 1860 München iz kojeg se 2017. otisnuo u Austriju.

U Njemačku se ove godine vratio kao jedan od najtalentiranijih europskih stopera.

"Volim kazati da sam Hrvat i donji Bavarac. Moji roditelji su Hrvati i mi govorimo hrvatskim jezikom. Volio bih u budućnosti igrati za Hrvatsku. Donja Bavarska je pak moj dom. Odrastao sam u Landshutu i tamo se osjećam najugodnije", započeo je za fupa.net pa nastavio:

"U Bayernu smo puno radili na tehničkom aspektu i imali smo turnire na visokoj razini protiv vrhunskih međunarodnih klubova kao što su Lyon i Ajax. To se pamti. Vjerojatno sam se najviše kao nogometaš razvio u Ingolstadtu jer sam tri godine tamo baš jako trenirao. Od 1860 Münchena sam sa sobom ponio borbeni duh i želju za pobjedom."

Za kraj je dodao:

"Kao što sam rekao na početku, jednostavno se osjećam kao Hrvat. U domu mojih roditelja govorimo hrvatski i rekao bih da sam odrastao s tim mentalitetom. Dakle, to je jedina logična odluka za mene"; prenosi index.hr.

Pongračić je i na radaru izbornika Zlatka Dalića.

Standings provided by SofaScore LiveScor

Dnevnik.ba