Article_Top_970x250

Sinoć otvoren Međunarodni revijalni kup u mušičarenju na rijeci Buni

Sinoć otvoren Međunarodni revijalni kup u mušičarenju na rijeci Buni

ruj 08, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

U fly fishingu sudjeluje deset ekipa sa ukupno četrdeset natjecatelja iz BiH, Crne Gore i Hrvatske, a za tri najbolje ekipe i tri pojedinca osigurana su i priznanja koja će biti dodijeljena večeras.

Zamjenik direktora Turističke zajednice Semir Temim otvorio je sinoć Međunarodni revijalni kup u mušičarenju koji održava na rijeci Buni na stazi dugoj 9 km, a proteže se kroz prirodno okruženje Blagaja i Bune.

Ovim natjecanjem Turistička zajednica HNŽ/K  želi promovirati rijeku Bunu i njezin okoliš kao turističku destinaciju, ali i ukazati na potrebu zaštite mekousne pastrmke, koja je vrlo ugrožena. Najbrojnija je u pritoci Neretve - rijeci Buni, a naseljava i druge vodotoke Neretvanskog sliva.

„Već dugo se u Turističkoj zajednici bavimo mišlju da ove naše rijeke iskoristimo za ovakav vid turizma koji je sve popularniji u svijetu i upravo bi ribolovni vid turizma bio velika prilika za ljude koji žive uz rijeku, da ponude i dodatne usluge, te  tako dođu do dodatnog izvora zarade“, naglasio je Temim potencijal ovakvog vida turizma.

Međunarodni revijalni kup u mušičarenju na rijeci Buni ove godine po prvi put organizira Turistička zajednica HNK/Ž i predstavlja jednu od aktivnosti projekta RiTour – „Valorizacija kulturne i prirodne baštine kroz prekograničnu suradnju urbanih turističkih destinacija na kraškim rijekama jadranskog bazena“, kojega financira Europska unija u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 – 2020.

Projekt koordinator iz Turističke zajednice HNŽ Ramiz Bašić prisutne je upoznao sa projektom RiTour, dosadašnjim realiziranim aktivnostima, te planovima za naredni period.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250