Article_Top_970x250

Serie A završava do 20. kolovoza, širi se Ligue 2

nastavak sezone

Serie A završava do 20. kolovoza, širi se Ligue 2

svibnja 21, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Talijanski nogometni savez (FIGC) odredio je 20. kolovoza kao krajnji rok za završetak aktualne sezone u prva tri ranga natjecanja, dok bi nova sezona trebala startati 1. rujna.

FIGC je odlučio da će, ako se bilo koja od prve tri lige ponovo zaustavi zbog korona virusa, morati osmisliti kraći, alternativni način završetka lige, kao što je play-off.

Serie A je suspendirana 9. ožujka, a odluka o tome hoće li se nastaviti bit će poznata 28. svibnja.

Do kraja prvenstva ostalo je još 12 kola, dok je natjecanje u talijanskom Kupu stiglo do polufinala. Trenutačno na ljestvici vodi Juventus sa 63 boda ispred Lazia (62) i Intera (54).

Dodajmo kako će u drugoj francuskoj ligi od iduće sezone sudjelovati 22 kluba, što znači da niti jedan klub neće ispasti nakon što je sezona prekinuta zbog pandemije korona virusa.

Upravni odbor francuske lige donio je odluku da Le Mansu i Orleans ostaju drugoligaši, dok su iz treće lige napredovali Pau i Dunkerque.

Francuska vlada je u travnju donijela odluku o prekidu svih sportskih natjecanja barem do rujna nakon čega je PSG proglašen za prvaka, dok su Toulouse i Amiens ispali iz lige. Amiens se žalio sudu zbog "nepravednog ispadanja" zatraživši da iduće sezone i u Ligue 1 budu 22, umjesto 20 klubova, prenosi Hina.

Dnevnik.ba