Article_Top_970x250

Šef talijanskog nogometa iznio zanimljiv plan. Klubovi ga odmah odbili: "Igrat ćemo u lipnju svaka tri dana!"

serie a

Šef talijanskog nogometa iznio zanimljiv plan. Klubovi ga odmah odbili: "Igrat ćemo u lipnju svaka tri dana!"

ožu 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images

Sport je pao u treći plan u većini zemalja zbog pandemije koronavirusa i još uvijek nije poznato kada će se nacionalna prvenstva nastaviti.

U Italiji, najpogođenijoj europskoj zemlji, tamošnja Serie A je odgođena do 3. travnja, ali je svima jasno kako se prvenstvo neće nastaviti tog datuma.

Šef talijanskog nogometnog Saveza Gabriele Gravina klubovima ponudio novu ideju oko raspleta Serie A, ali je ona jednoglasno odbijena od predstavnika svih klubova.

Gabriele Gravina je predložio sljedeće: " Kada se situacija normalizira, prva četiri kluba neka odigraju play off za prvaka, a posljednja četiri play out nakon kojeg bi se znalo tko ispada iz lige".

No, na video konferenciji koja je sazvana u petak navečer, predstavnici klubova su tu ideju jednoglasno odbili i poručili kako se prvenstvo može završiti na samo jedan način, a to je da se odigraju sve utakmice.

"Igrat ćemo u lipnju svaka tri dana. Bit će naporno, ali stići ćemo", poručili su klubovi Serie A.

Prema prognozama stručnjaka, do lipnja bi se situacija u Italiji trebala normalizirati.

Najveći problem nogometnim natjecanjima je bio zgusnut raspored jer se ovog ljeta igra Europsko prvenstvo, ali u utorak bi UEFA i službeno trebala objaviti kako se Euro odgađa za godinu dana.

Dnevnik.ba

Rezultati by SofaScore