StoryEditor

Šef olimpijskih Igara ispitivao Sinkoviće o planovima za Pariz. Idu u novu disciplinu

Piše D  /  30.07.2021., 01:07h

Predsjednik Bach čestitao je braći Sinković drugi naslov olimpijskih pobjednika, ovaj put u u dvojcu bez kormilara. Prvi čovjek olimpijskog pokreta zanimao se za planove braća Sinković za iduće Igre, u Parizu 2024. godine. Nakon što je predsjednik HOO-a Mateša zbog medijskih obveza napustio središnju tribinu, Sinkovići su s predsjednikom MOO-a proveli u ugodnom razgovoru još dvadesetak minuta.

Valent Sinković za Index je jučer otkrio da se braća vraćaju u dvojac na pariće, odnosno dubl, disciplinu u kojoj su osvojili zlato u Riju 2016. godine. Također, razmišlja se i o četvercu s 21-godišnjom braćom blizancima iz Osijeka, Antonom i Patrikom Lončarićem.

"Nemamo još planove za Pariz, ali vratit ćemo se dublu. Postoje neki planovi i za četverac, tu su braća Lončarić, vidjet ćemo. Za četverac mora biti samo razina borbe za zlato, jedino to priznajemo", izjavio je Valent.

Treća je ovo olimpijska medalja za braću Sinković, i to u trećoj različitoj disciplini, nakon srebra u četvercu na pariće iz Londona 2012. te zlata u dvojcu na pariće iz Rio de Janeira 2016. Kreator svih tih njihovih uspjeha je trener Nikola Bralić.

Dnevnik.ba

24. rujan 2021 12:42