Article_Top_970x250

"Sebični idioti": Ovo su posljedice gomilanja hrane zbog koronavirusa

ružni prizori

"Sebični idioti": Ovo su posljedice gomilanja hrane zbog koronavirusa

ožu 31, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: TwitterKAKO prolazi vrijeme od paničnog kupovanja kad je započeo strah od koronavirusa, sve se češće pojavljuju posljedice manije po dućanima. Društvene mreže preplavile su fotografije na kojima voće, povrće i kruh ispunjavaju kante za smeće jer su

Kako prolazi vrijeme od paničnog kupovanja kad je započeo strah od koronavirusa, sve se češće pojavljuju posljedice manije po dućanima.

Društvene mreže preplavile su fotografije na kojima voće, povrće i kruh ispunjavaju kante za smeće jer su se pokvarili. Većina njih stiže iz Velike Britanije, a paradoksalno, ta se zemlja tek sad suočava s problemima zbog koronavirusa, od kojeg je dosad preminulo više od 1400 Britanaca, piše index.hr.

Kruh, banane i piletina samo su neke od namirnica koje se masovno kupovalo, a nisu doživjele da ih se i iskoristi.

"Sebični idioti", "Što nije u redu s ljudima u ovoj zemlji?", "Zašto bi itko bacio neotvorene konzerve, tu ih je bar desetak?" i "Tko su ovi ljudi? bijesna sam", tek su tri od stotina komentara na društvenim mrežama.

Čak su i komunalne službe potvrdile da je otpada više nego ikad.

"U posljednja dva tjedna količina otpada iz kućanstava porasla je za 30 posto, a ta dodatna težina otpada odlazi na hranu kojoj je istekao rok trajanja, no nikad nije korištena, neka je još uvijek zamotana u originalna pakiranja", poručili su.

Britanija je u karanteni, a Britanci mogu izaći iz svojih domova jednom dnevno kako bi obavili kupovinu namirnica. 

Dnevnik.ba