Article_Top_970x250

SDP-ovci bijesni na Biljanu Borzan, Bernardić urlikao na europarlamentarku: ‘Nekorektna si!‘

skandal u stožeru

SDP-ovci bijesni na Biljanu Borzan, Bernardić urlikao na europarlamentarku: ‘Nekorektna si!‘

srp 06, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Marko Prpić/Pixsell

Prvo joj je potpredsjednik stranke Rajko Ostojić poručio kako bi on da je na njenom mjestu nosio listu u IV. izbornoj jedinici

Biljana Borzan prva je zazvala Bernardićevu ostavku, očito svjesna da je članovi SDP-a simpatiziraju, iako sama i nije baš spremna napustiti dobru poziciju u Bruxellesu.

To joj je jako zamjereno na Iblerovu trgu. Prvo joj je potpredsjednik stranke Rajko Ostojić poručio kako bi on da je na njenom mjestu nosio listu u IV. izbornoj jedinici. Naime, Borzan je odbila nositi listu jer je europarlamentarka, pa je smatrala da bi to bila prevara birača.

Na kraju je listu nosila Sabina Glasovac iako živi u Zadru, nakon što se spominjalo da bi listu trebao nositi Domagoj Hajduković, ali on je to odbio nakon što je partnera optužio za obiteljsko nasilje. Borzan je pak na pitanje je li spremna preuzeti SDP odgovorila da je Tonino Picula želio iz Bruxellesa voditi stranku, što mu nije prošlo, i rekla kako želi odraditi mandat do kraja, koji traje još četiri godine.

A kako doznaje Jutarnji list, njezino istrčavanje sa zazivanjem ostavke nije dobro prihvatio niti Bernardić. Kažu kako se jako naljutio na nju i vikao da je nekorektna.

Dnevnik.ba