Article_Top_970x250

SDA je temelj države BiH, to je još Alija pokazao

MLADI SDA TVRDE

SDA je temelj države BiH, to je još Alija pokazao

tra 14, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Mladi SDA u TŽ (foto: Fena)

Mladi SDA iz Tuzlanske Županije danas su na skupu u Tuzli kazali kako je u temelj države BiH utkana ideja SDA koju je stvorio Alija Izetbegović. Između ostalog, naveli su i da su oni mlada snaga koju su im roditelji ostavili u "emanet" i da je njihova ideja - Bosna i Hercegovina.

U Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli održan je Programski skup Asocijacije mladih SDA TŽ-a. Mladi iz Tuzlanske županije okupili su se kako bi poslali jasnu poruku da SDA ima mladost na koju može računati, ali i da mladima pripada daleko veći udio u odlučivanju kada je u pitanju BiH i uloga mladih u njoj, priopćeno je iz Asocijacije mladih SDA TŽ.

Gosti Programskog skupa bili su predsjednik Asocijacije mladih SDA BiH Salko Zildžić, zastupnik u Skupštini TŽ Muamer Zukić, te šef ureda federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Nisvet Mujanović.

O ulozi mladih, a pogotovo ulozi žene u politici govorila je predsjednica Asocijacije mladih SDA Kalesija Sumeja Ramić, koja je istaknula da tim KO AM SDA TŽ-a okuplja obrazovane, perspektivne i čestite mlade osobe koje su sa jedne strane prepoznale važnost države i državotvornost SDA, a sa druge snagu mladog čovjeka koji ne dopušta da ga politički procesi nose "poput nabujale rijeke sa obale na obalu", već aktivno djeluje na političke procese.

- Vodeći se riječima prvog predsjednika Alije Izetbegovića, moramo voditi računa o sudjelovanju žena u politici na način da se radi na stvaranju jednakih uvjeta u svim poslovima društva i države za obrazovane i aktivne osobe, bili oni muškarci ili žene - kazala je Ramić.

Predsjednik Asocijacije mladih SDA TŽ Midhat Čaušević istaknuo je da je SDA državotvorna stranka te da je u temelje nezavisnosti države Bosne i Hercegovine ugrađena ideja SDA, ideja Alije Izetbegovića.

- Mladi su pokazali da danas mogu preuzeti emanet koji su nam ostavili naši roditelji, braća, najdraži braneći Bosnu i Hercegovinu. SDA je put kojim će mladi hoditi, ali isto tako vrijeme je da to ovaj put kao nikad do sada pokažu i naši najodgovorniji. Nova snaga dolazi u SDA, nova snaga za nove izazove, jer naša prednost je u činjenici da imamo jasan cilj i iskrenu namjeru, a to je država Bosna i Hercegovina - istaknuo je, između ostalog Čaušević.

Skupu su se, pored nabrojanih obratili i Džanan Kušljugić, Abdel Đozić, Alija Mevkić, Muamer Zukić i predsjednik AM SDA BiH Salko Zildžić, priopćeno je.

I.C. / Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250