Article_Top_970x250

"Šarović vraća dug Izetbegoviću; sve što ne mogu uraditi sa SNSD-om, mogu sa SDS-om"

dušanka majkić

"Šarović vraća dug Izetbegoviću; sve što ne mogu uraditi sa SNSD-om, mogu sa SDS-om"

kol 04, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Izaslanica SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić poručila je da se vlast u BiH ne može formirati bez SNSD-a i da ova stranka neće dopustiti da se obesmisle izbori.

“Kako je moguće da se oni, koji su izgubili izbore, preporučuju da budu i u sljedećem Vijeću ministara BiH? Mislim da je to više pokušaj lidera SDS-a Mirka Šarovića ojačavanja pozicije u stranci i pokaže da, kada je on sada postao lider stranke, ona može postati i dio vlasti na nivou BiH”, rekla je Majkić za Alternativnu televiziju.

Ona tvrdi da Šarović time “vraća dug lideru SDA Bakiru Izetbegoviću, jer sve što ne mogu uraditi sa SNSD-om, mogu sa SDS-om”.

Majkić je poručila da Izetbegović može očekivati žestok odgovor iz RS ukoliko se SDA usudi birati tko će im biti partner u formiranju vlasti.

Ona smatra da SDA odugovlači s formiranjem vlasti, jer želi završiti određene poslove s obzirom na to da su u tijeku masovna zapošljavanja u institucijama BiH.

Kada je riječ o usvajanju proračuna za financiranje institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH na telefonskoj sjednici Predsjedništva BiH, Majkić je rekla da proračun ne može predlagati odlazeća vlast niti može biti usvojen preglasavanjem jednog od članova Predsjedništva.

Dnevnik.ba