Article_Top_970x250

Sarajevski kiseljak open: Pehar otišao u Argentinu

međunarodni teniski turnir

Sarajevski kiseljak open: Pehar otišao u Argentinu

lip 03, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Teniski klub Elliptic

Argentinac Francisco Cerundolo pobjednik je 20. izdanja međunarodnog teniskog turnira "Sarajevski kiseljak open". Cerundolo je u sjajnom finalnom meču nadigrao australskog tenisača Cristophera O'Conella rezultatom 2-1 u setovima. 

U konkurenciji parova slavili su Latvijac Martins Podzus i Rus Maxim Ratniuk koji su u  finalnom susretu su nadigrali južnoameričku kombinaciju Joao Pedro Sorgi/Francisco Cerundolo. Tako je ovim dvama mečevima zaključen finalni dan ali i cijeli turnir, premda su jučer, zbog kiše koja je u subotu onemogućila igranje, održani i četvrtfinalni kao i polufinalni mečevi.

Turnir je zatvorio načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić- Ramljak uputivši čestitke svim finalistima, zahvale i pohvale organizatorima te izrazivši još jednom ponos ispred cijele lokalne zajednice što je jedan ovakav vrhunski sportski događaj ponovno uspješno organiziran.

Naime, riječ je o ITF (Međunarodna teniska asocijacija) teniskom turniru koji se boduju za ATP ljestvicu s ukupnim nagradnim fondom od $25.000. Primjera radi, trenutno, turnir s ovim fondom ne postoji u Srbiji pa čak ni u Hrvatskoj dok je ovaj u Kiseljaku jedini u Federaciji (u RS-u postoje dva).

Stoga je i direktor turnira Robert Biletić na svečanosti zatvaranja zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji turnira, svim članovima Teniskog kluba Elliptic, sponzorima, pokroviteljima, sucima. Osvrnuo se i na iznimno teške vremenske prilike koje su turnir pratile, no isti je ipak do kraja i uspješno održan.

Pobjednicima su u obje kategorije uručeni pehari i novčane kao i druge nagrade, a osim načelnika i direktora, svečanosti su nazočili i predstavnici tvrtki Sarajevski kiseljak i Boreas.

U kratkim obraćanjima, organizatorima su zahvalili i sami finalisti, pohvalivši cjelokupan trud i angažman kao i izgled Kluba.

Podsjećamo, turnir je počeo proteklog ponedjeljka i kroz kvalifikacije i glavni dio prošle su desetine odličnih mladih igrača sa doslovno svih kontinenata. Usprkos lošem vremenu događaj je pratio i velik broj zaljubljenika u tenis čime je ovogodišnje, jubilarno izdanje istog sasvim ispunilo svrhu i očekivanja.

Osim Općine Kiseljak koja je i suorganizator, projekt su podržali i Ministarstvo civilnih poslova, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽSB te brojni sponzori: HT Eronet, JP Elektroprivreda HZ HB, Delta security, Heineken, Croatia osiguranje, Ceste company, Barić, Mix company, INOMA, Domotex Kiseljak, Juicy, Motel Zigi, Motel Maks, Elektro materijal NINA, Duno Lit, Pekara Matić, Marcaffe, foto studio Pavlović, Euro Sport Kiseljak.

Dnevnik.ba