Article_Top_970x250

Sandra Perković se prisjetila svog prvog trenera: "Uvijek ćeš biti moj broj jedan"

hrvatska atletičarka

Sandra Perković se prisjetila svog prvog trenera: "Uvijek ćeš biti moj broj jedan"

kol 28, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Višestruki prvak bivše Jugoslavije i Balkana odgojio je generacije bacača, među kojima je najistaknutija olimpijska pobjednica i europska i svjetska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković...

Kraljica atletike i bacanja diska, Sandra Perković, prisjetila se obljetnice smrti trenera koji ju je učio osnovama sporta kojim sada dominira. Prije pet godina atletski je svijet postao siromašniji za jednu istinsku veličinu, u legende je zauvijek otišao Ivan Ivančić (1937. - 2014.), proslavljeni bacač kugle i trener najvećih atletičarki i atletičara ovih prostora, prenose 24sata.hr.

- Uvijek ćeš biti moj broj jedan - napisala je Sandra ispod fotografije na svom Instagram profilu, obilježivši tako pola desetljeća bez svoga "tvorca".

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

You’ll Always Be My Number One #ForeverTogether

Objavu dijeli Sandra Perkovic (@discus70queen)

Osim Sandre, veliki Ivan Ivančić vodio je još i Ivanu BrkljačićEdisa Elkaćevića i brojna druga imena.

U svojoj je bogatoj karijeri Ivančić nastupao na svim velikim natjecanjima, a na prvom je izdanju Svjetskog prvenstva bio najstariji natjecatelj s navršenih 45 godina i 33 dana. Dva puta je sudjelovao na Olimpijskim igrama, a u dva je navrata bio dvoranski prvak Europe u bacanju kugle. Osim toga, sedmerostruki je državni prvak bivše Jugoslavije.

Rođen i odgojen na hercegovačkom kamenu Duvanjskog polja, Ivan Ivančić je od 16. godine morao raditi kako bi zaradio za kruh i školovanje. U svemu je uspjevao svojim radom i trudom pa je tako završio Pedagošku akademiju i beogradski Kineziološki fakultet. 

Popularni "Trendžo" preminuo je u 77. godini života na odjelu pulmologije u KBC Sestara milosrdnica u Vinogradskoj bolnici. S "Trendžinim" lijesom je u grob položena i bacačka kugla s kojom je Ivan Ivančić tijekom svoje sportske karijere postigao najveće uspjehe.

Dnevnik.ba