Article_Top_970x250

Rukometna sezona protekla u dominaciji Izviđača

sport

Rukometna sezona protekla u dominaciji Izviđača

lip 24, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Rukometna sezona protekla je u potpunoj dominaciji Izviđača iz Ljubuškog koji je pored naslova prvaka Bosne i Hercegovine u seniorskoj konkurenciji, dominirao i u mlađim kategorijama.

- Znakovito je da su seniori prvaci BiH iako više od pola naše momčadi čine juniori i kadeti, a kadeti, mlađi kadeti i cicibani prvaci su u svojim kategorijama. Treba istaknuti da RK Izviđač nema niti jednog trenera u rukometnim selekcijama BiH, iako u svim selekcijama participiraju igrači koji su potekli ili se afirmirali u našem klubu. Nemamo niti svoje članove u povjerenstvima Rukometnog saveza BiH za mlađe dobne skupine iako smo daleko najuspješniji i najorganiziraniji kada su u pitanju mlađe dobne selekcije - kazao je u razgovoru za Fenu glasnogovornik "Skauta" Slaven Tomić.

Iako je osvajanjem prvog mjesta u domaćoj ligi izborio pravo nastupa u europskim kupovima, Izviđač je i ove godine otkazao nastup u Europi, prenosi Fena.

- Nismo htjeli ugroziti financijsku stabilnost kluba jer ne dobivamo nikakvu pomoć od federalnih i državnih institucija da predstavljamo tu istu državu u Europi, što nije slučaj s ostalim klubovima. Borac je npr. od Vlade RS dobio pomoć od 100.000 maraka. Jedinu pomoću koju imamo kao klub (muški i ženski) je od županijske vlade i Grada Ljubuškog i ovaj im put zahvaljujemo na tome. Međutim ta sredstva dovoljna su za domaće natjecanje, ali ne i za skupu euroavanturu koja može ugroziti stabilnost kluba - pojasnio je Tomić.

Što se tiče planova za sljedeću sezonu i novosti vezano za sudjelovanje u regionalnoj SEHA ligi, Tomić je kazao kako će se više znati nakon sastanka Upravnog odbora kluba.

Dnevnik.ba

Tagovi: