Article_Top_970x250

RUKOMET: Hrvatska s Crnom Gorom, BiH u nemogućoj misiji!

doigravanje

RUKOMET: Hrvatska s Crnom Gorom, BiH u nemogućoj misiji!

sij 27, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Od ostalih ekipa iz regije Srbija će igrati s Portugalom, Slovenija sa Mađarskom, a Makedonija protiv Rumunjske.

Rukometna reprezentacija BiH trebala bi u doigravanju za Svjetsko prvenstvo 2019. godine igrati protiv aktualnog viceprvaka svijeta Norveške, dok će jedan od najzanimljivijih duela odigrati Hrvatska i Crna Gora.

Od ostalih ekipa iz regije Srbija će igrati s Portugalom, Slovenija sa Mađarskom, a Makedonija protiv Rumunjske.

Žrijeb je održan danas u zagrebačkoj Areni, koja je domaćin završnice Europskog prvenstva. Ipak, BiH zbog otvorenog pravnog postupka u vezi sa slučajem Tomislava Nuića, koji je u utakmici posljednjeg kola kvalifikacijske skupine “6“ protiv Švicarske igrao, a nije bio u zapisniku, još uvijek nije službeno sudionik doigravanja. Konačna odluka Europske rukometne federacije (EHF) očekuje se iz 31. siječnja do kada su rukometni savezi BiH i Švicarske dobili rok da iznesu svoje viđenje slučaja.

Parovi: Srbija – Portugal, Litvanija – Island, Češka – Rusija, Slovenija – Mađarska, Bjelorusija – Austrija, Makedonija – Rumunjska, Nizozemska – Švedska ili Špankolska, Norveška – BiH ili Švicarska, Hrvatska – Crna Gora.

Europu će na Svjetskom prvenstvu početkom iduće godine predstavljati 13 reprezentacija, a plasman su već osigurali domaćini Njemačka i Danska, te aktualni svjetski prvak Francuska. Ostalo je još deset upražnjenih mjesta, jedno za najbolje plasiranu ekipu na EURO 2018 i devet pobjednika duela u doigravanju.

Prve utakmice doigravanja igrat će se u razdoblju od 8. do 10. lipnja, a uzvrati od 12. do 14. dana šestog mjeseca ove godine.

Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj na programu je od 10. do 27. siječnja 2019. godine.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250