Article_Top_970x250

Rotvajler iz Tomislavgrada pobjednik Nacionalne izložbe pasa

livno

Rotvajler iz Tomislavgrada pobjednik Nacionalne izložbe pasa

tra 07, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Rotvajler iz Tomislavgrada, vlasnika Ilije Perića, pobjednik je Nacionalne izložbe pasa – “CAC Livno 2019.”, održane u subotu u Etno selu Lištani kraj Livna u organizaciji Kinološke udruge “Livno”.

 Na izložbi je sudjelovalo 207 pasa iz 48 pasmina podjeljenih u nekoliko natjecateljskih skupina koji su na tradicionalno natjecanje u Livno pristigli iz BiH i država okruženja.

 Najljepšim psom proglašen je Rotvajler vlasnika Ilije Perića iz Tomislavgrada dok je u kategoriji specijalki od 50 prijavljenih Šarplaninaca pobjedio pas Ivice Rimca iz Livna.

 Sudili su Goran Rokic, Igor Mioc,Zdravko Pranjić Brižankić i Nebojša Švraka.

 Pobjednik izložbe u Livnu stječe kandidaturu za prvaka u BiH a da bi bio proglašen prvakom ljepote u svojoj kategoriji trebaju mu još dva takva naslova na području BiH.

 Pošto je riječ o međunarodnoj izložbi (CAC) isto pravilo važi i za titulu za ljepotu i za tu razinu samo u još dvije države.

 “Izložba je prošla u najboljem redu, odziv je bio velik i dali smo sve od sebe da se ovaj događaj pretvori u istinsko kinološko druženje”, istaknuli su organizatori.

 Kinološka udruga “Livno” svoj aktivni rad je započela prije devetnaest godina kada su priredili prvi put državnu izložbu pasa u povijesti livanjske kinologije i od tada na svakoj izložbi predstave prosječno dvjestotinjak pasa svih pasmina s dominacijom pasa tornjaka i šarplaninaca.

Dnevnik.ba