Article_Top_970x250

Ronaldova majka: "Cristiano je vidio što alkohol i droga mogu učiniti ljudima koji su mu bliski"

imao teško djetinjstvo

Ronaldova majka: "Cristiano je vidio što alkohol i droga mogu učiniti ljudima koji su mu bliski"

ožu 31, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Twitter

Portugalski nogometni as Cristiano Ronaldo posjeduje slavu, novac i uspjeh, ali njegovo djetinjstvo bilo je puno trauma jer su njegov deset godina stariji brat Hugo Aveiro i njihov pokojni otac Jose Dinis Aveiro, imali ozbiljne probleme s ovisnošću o alkoholu i drogama.

Ali, zahvaljujući podršci Cristiana, Hugo (46) više nije ovisnik i vodi muzej posvećen svom bratu na Madeiri u Portugalu.

Ronaldov otac je prerano preminuo zbog probelma s alkoholizmom, a Hugo je krenuo rehabilitacijskim putem 2014. godine nakon što je Real Madrid osvojio Ligu prvaka pobjedom protiv Atletico Madrida u produžecima 4:1.

Prije te utakmice braća su sklopila dogovor i nakon što je Ronaldo ispunio obećanje, osvojivši Ligu prvaka s Kraljevima, bilo je vrijeme da mu Hugo uzvrati, prestajući piti zauvijek.

Obećanje je u narednim godinama održao, uz stalnu podršku i naklonost Cristiana, a njihova majka se prisjetila teškog perioda.

"Cristiano je vidio što alkohol i droga mogu učiniti ljudima koji su mu bliski. I to je dio razloga što je postalo ovo što je danas", rekla je njihova majka Dolores.

Dnevnik.ba