StoryEditor

Ronaldo je stroj koji ne staje: Izjednačio rekord legendarnog Alija Daeija

Piše D  /  24.06.2021., 07:06h

Porušio je brojne rekorde u karijeri, osvojio mali milijun trofeja, ali njemu jednostavno nije dosta. Nevjerojatni Cristiano Ronaldo je i u 37. godini pun izazova i motivacije. Dok ga mnogi otpisuju, on je samo još jači, gladniji i moćniji. Pa redom padaju novi rekordi, pišu 24sata.hr.

Portugal i Francuska (2-2) remizirali su u posljednjem kolu grupne faze, a u prvi plan je opet uskočio nevjerojatni Ronaldo koji je zabio dva gola iz penala i ušao u povijesne nogometne knjige. Po tko zna koji put. S nova dva gola došao je do brojke od 109 golova za portugalsku reprezentaciju čime je izjednačio rekord legendarnog Iranca Alija Daeija koji je godinama bio na vrhu kao igrač s najviše golova za reprezentaciju.

No, bilo je jasno da će ga Portugalac kad tad uhvatiti. U osmini finala protiv Belgije ima priliku s novim golom postati igrač s najviše golova za reprezentaciju. Ronaldu je trebalo 178 nastupa, a Irancu 149. No, dok je bivši nogometaš Bayerna zabijao Kirgistanu, Siriji, Maldivima, Guamu, Ronaldo je trpao Francuskoj, Španjolskoj, Njemačkoj... Pa sami procijenite tko je imao teži zadatak. 

Igrač Juventusa je na ovome Euru došao do četiri gola i već je u prvom kolu protiv Mađarske postao najbolji strijelac u povijesti europskih prvenstava. I pokazao da i dalje pripada samom nogometnom vrhu. Bez obzira što ga mnogi podcjenjuju i smatraju da je daleko od svoje vrhunske razine, Ronaldo iz utakmice u utakmicu pokazuje zašto je jedan od najboljih u povijesti.

I bez obzira što drugi pričali, on će nastaviti po svome. Glad za uspjehom ga i dalje tjera da bude što bolji i moćniji. Pa vjerujemo kako će u budućnosti srušiti još pokoji rekord.

Dnevnik.ba

21. rujan 2021 09:18