Article_Top_970x250

ROĐENI DOLAZE POD BIJELI BRIJEG Na mostarskom gradskom derbiju očekuje se 400 Veležovih navijača

Premijer liga BiH

ROĐENI DOLAZE POD BIJELI BRIJEG Na mostarskom gradskom derbiju očekuje se 400 Veležovih navijača

srp 22, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

(Foto: Fena)

Oko 400 Veležovih navijača prisustvovat će gradskom derbiju između Zrinjskog i Veleža u nedjelju, a na stadion pod Bijelim brijegom doći će organiziranim prijevozom.

Velež se nakon tri godine vratio u Premijer ligu BiH, a već u drugom kolu momčad Ibre Rahimića gostuje kod Zrinjskog. Kako bi gradski derbi protekao u najboljem redu u ponedjeljak je održan prvi u nizu sastanaka predstavnika mostarskih klubovi, Grada Mostara i županijskog MUP-a, objavila je Fena.

Grad Mostar aktivno se uključio u organizaciju utakmice te je za pojačane sigurnosne mjere izdvojio 5000 maraka, a za prijevoz gostujućih navijača 3000 maraka.

Iz županijskog MUP-a najavili su kako će uz svaku ulaznicu za gostujuće navijače biti evidentirano ime nositelja te ulaznice te da alkoholiziranim i agresivnim osobama neće biti dopušten ulazak na stadion.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić poručio je kako će svim ljubiteljima nogometa biti omogućeno da uživaju u utakmici i da navijaju za svoje ljubimce, ali da se neće tolerirati incidentno ponašanje.

- Građani Mostara koji nisu ljubitelji sporta i koji ne idu na utakmice ne smiju biti taoce nekih nemilih scena i poduzet ćemo sve da se takve scene izbjegnu - poručio je Bešlić.

Predsjednik Veleža Šemsudin Hasić kazao je kako je njegova želja da sudar gradskih rivala u skoroj budućnosti ne bude "utakmica visokog rizika" već "pravi sportski praznik".

- Nadam se da ćemo poslije jedne ili dvije utakmice preći na otvoreno navijanje i dijeljenje tribine što je svakako budućnost ovoga grada. Ne možemo vječno ostati zarobljeni u navijačkim kavezima - dodao je Hasić.

Glasnogovornik Zrinjskog Mario Pandža uvjeren je da će gradski derbi proteći u najboljem redu.

- Ovo nije ni prvi ni zadnji gradski derbi. Imamo već iskustva u organizaciji ove utakmice, vjerujem kako ćemo svi odraditi dobar posao i da će sve proći u najboljem redu. Mi ćemo biti dobri domaćini kao i svim drugim klubovima - kazao je Pandža.

Utakmica 2. kola Premijer lige BiH HŠK Zrinjski – FK Velež igra se u nedjelju, 28. srpnja, na stadion pod Bijelim brijegom s početkom u 20 sati.

Dnevnik.ba