Article_Top_970x250

Rimac ostao iznenađen računom u restoranu: "Nisam imao pojma, kul"

pola plaća vlada

Rimac ostao iznenađen računom u restoranu: "Nisam imao pojma, kul"

kol 13, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Britanska vlada od 3. do 31. kolovoza provodi program Eat out to help out te subvencionira 50 posto iznosa računa kako bi potaknula građane da jedu vani i spase restorane od zatvaranja.

Matu Rimca ugodno je iznenadio račun koji je dobio nakon jela u jednom restoranu u britanskom Warwicku. Rimac je izabrao fish and chips, a račun na kojem su još bili dodaci i salata iznosio je 49 funti.

No Rimac nije toliko platio.

"Nisam imao pojma da britanska vlada plaća pola računa u restoranu. Kul. Usput nisam jeo ovako nezdravo godinama", napisao je pored fotografije računa, prenosi Index.

Britanska vlada od 3. do 31. kolovoza provodi program Eat out to help out te subvencionira 50 posto iznosa računa kako bi potaknula građane da jedu vani i spase restorane od zatvaranja. Akcija vrijedi ponedjeljkom, utorkom i srijedom, danima kad je promet u restoranima manji, a popust se odnosi na na hranu ili bezalkoholna pića.

Subvencionira se maksimalno deset funti po gostu, a broj korištenja ove pogodnosti nije ograničen te nije potreban nikakav vaučer kako bi se ona koristila, a može se koristiti s drugim ponudama i popustima.

Nepominje se da popust nikako ne vrijedi za alkoholna pića i za usluge zaposlenika restorana.

Popust funcionira tako da se gostu odmah uruči umanjeni račun, a potom restorani naknadu razlike traže od vlade.

Dnevnik.ba

Tagovi: