Article_Top_970x250

Revolucija u nogometu: Traži se da trenerima bude dopušten potez kojeg su mnogi priželjkivali

serie a

Revolucija u nogometu: Traži se da trenerima bude dopušten potez kojeg su mnogi priželjkivali

velj 15, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images

Iz Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) poslali su upit Međunarodnom odboru nogometnih saveza (IFAB), tijelu koje određuje pravila, smije li u svoje prvenstvo uvrstiti mogućnost trenerskog izazova sudačke odluke.

U Serie A VAR je uveden još u ljeto 2017. godine, a treneri su u ove dvije i pol godine često kritizirali njegovu uporabu te u više navrata tražili da se kod nekih kontroverznih odluka upotrijebi pomoć tehnologije.

Samo prošloga vikenda su iz Napolija i Parme bili ljuti na VAR jer su smatrali kako su trebali dobiti kaznene udarce, no ni sudac na terenu niti suci u VAR sobi nisu reagirali. Stoga u FIGC-u smatraju kako bi i trenerima trebalo biti omogućeno da tijekom utakmice zatraže pregled snimke u situacijama kada smatraju da je njihova momčad oštećena, kao što je to slučaj u tenisu, ali i u američkim profesionalnim ligama poput NFL-a, NBA-a i NHL-a.

Ovogodišnji generalnu sjednicu IFAB će imati u Belfastu 29. ovog mjeseca te će se na njoj raspravljati o daljnjem unapređivanju VAR-a.

Dnevnik.ba