Article_Top_970x250

Redovito zasjedanje Biskupske konferencije BiH u Mostaru

najava

Redovito zasjedanje Biskupske konferencije BiH u Mostaru

ožu 17, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održat će 80. redovito zasjedanje u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru 18. i 19. ožujka pod predsjedanjem predsjednika BK BiH vrhbosanskog nadbiskupa metropolita kardinala Vinka Puljića.

Radni dio zasjedanja završiti će u petak, 19. ožujka u 12 sati konferencijom za novinare u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru na kojoj će sudjelovati kardinal Puljić i mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić, javlja KTA.

Članovi Biskupske konferencije BiH svoje zasjedanje završit će euharistijskim slavljem u čast Sv. Josipa, zaštitnika Mostarsko-duvanjske biskupije, u petak 19. ožujka u 18 sati. U zajedništvu s apostolskim nuncijem u BiH nadbiskupom Luigijem Pezzutom i članovima BK BiH, misu će predvodit kardinal Puljić. Prigodnu propovijed uputit će domaćin zasjedanja biskup Palić, prenosi Nedjelja.ba.

Tijekom zasjedanja biskupi će, između ostalog, saslušati izvješća pročelnika Vijeća, Komisija, Tajništva, Katoličke tiskovne agencije Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine te Misijske središnjice i Papinskih misijskih djela BiH. Razgovarat će, između ostalog, i o temi migranata i pastoralnog djelovanja u vrijeme pandemije koronavirusa.

Dnevnik.ba