Article_Top_970x250

Redovito zasjedanje Biskupske konferencije BiH 16. i 17. srpnja

banja luka

Redovito zasjedanje Biskupske konferencije BiH 16. i 17. srpnja

srp 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Redovito zasjedanje Biskupske konferencije (BK) BiH, na kojemu će pod predsjedanjem kardinala Vinka Puljića sudjelovati svi članovi te konferencije, bit će održano u utorak i srijedu, 16. i 17. srpnja, u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci.

Prvog dana zasjedanja, koje će početi u 9 sati, s biskupima će se susresti apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto, a na zasjedanju će također sudjelovat delegati Hrvatske i Slovenske biskupske konferencije, apostolski upravitelj Križevačke eparhije mons. Milan Stipić te nadbiskup ljubljanski i predsjednik Slovenske biskupske konferencije, mons. Stanislav Zore.

Tijekom svog zasjedanja biskupi će se, među ostalim, osvrnuti i na provedbu zaključaka s prošlog zasjedanja te saslušati godišnje izvješće o djelovanju Caritasa BiH, dok će posebnu pozornost posvetiti pastoralu obitelji, prenosi Fena.

Na kraju zasjedanja, u srijedu, 17. srpnja, s početkom u 12 sati u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci bit će održana konferencija za medije na kojoj će o tijeku zasjedanja govoriti kardinal Puljić i biskup domaćin mons. Franjo Komarica, javlja KTA BiH.

Dnevnik.ba